Mimarlık Bölümü Öğrencileri Avanos'ta Etüt Çalışması Yapıyor

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, Planlama Atölyesi dersi kapsamında Avanos ilçesinde saha çalışmalarına başladı.

İlçede eğitim öğretim yılı sonuna kadar çalışmalarda bulunacak öğrencilere eşlik edecek olan Avanos Belediyesi Şehir Plancısı Nurettin Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 80 öğrenci ve 5 akademisyen tarafından kentte analitik etüt çalışmalarına başlanıldığını aktardı.

Değirmenci, Avanos Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi işbirliğinde, ilçe merkezinde arazi kullanımı, kent tarihi ve imajı, doğal yapı, mekansal büyüme, sosyal yapı, ulaşım sistemleri, teknik altyapı ile planlama araçları başlıklarında çalışmalar yapılacağını belirtti.

Çalışma sonunda ortaya çıkan raporun, kentin geleceği ile ilgili çözüm önerileri getireceğini ifade eden Değirmenci, 'Öğrenciler yaptıkları planlama çalışmalarında, doğal sit, eski mağara ve yerleşim bölgelerini içine alan kentsel sit alanlarının imar durumuna, tarihi dokunun ve tescilli yapıların mevcut durumuna ilişkin pek çok soruna çözüm önerileri geliştirmeye çalışacak.' dedi.

Öğrencilerin kendilerine tahsis edilen alanlarda çalışma konularını ele alarak, her bir soruna ilişkin birbirinden farklı yaklaşım ve öneriler geliştirmeye çalışacağını kaydeden Değirmenci, çalışmanın 2017-2018 eğitim yılı boyunca süreceğini dile getirdi.

Kaynak: AA