Meslek Eğitimi Alan Gençlere Sertifikaları Verildi

Adana’da, mesleki eğitim alan 34 gence sertifikaları verildi.

Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Fazilet Aksoy, bir otelde düzenlenen törende, ülkede genç nüfusta işsizlik oranın yükseldiğini, genç işsizliğin, işverenlerin tecrübeli yetişkin isçileri tercih etmeleri, yasaların ve uygulamanın yetişkin işçiler lehine daha fazla istihdam güvencesi sağlaması, gençlerin çalışmaya karşı davranışları ve eğitimle çalışma hayatı arasındaki uyumsuzluk ve tutarsızlık olmasından kaynaklandığını belirtti.

Avrupa Konseyi Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) altında Çukurova Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Adana Sürdürülebilir Kalkınma Çevre Tüketici Koruma ve Kültür Derneği ortaklığıyla 'Adana’da yaşayan genç i̇şsi̇zleri̇n i̇sti̇hdamına yöneli̇k meslek, genel beceri̇, rehberli̇k ve uyum eği̇ti̇mleri' projesi hazırladıklarını ifade eden Aksoy, aşçılık, yiyecek–içecek servisi, otel ön büro, otel kat hizmetleri, muhasebe ve finans, web ve grafik tasarımı, bilgi yönetimi ve raporlama, oto bakım ve onarımı mesleklerinde kurs verildiğini kaydetti.

7 ay süren 280’er saatlik eğitimlerin yanı sıra bir aylık işbaşı eğitimleriyle de kursiyerlerin kısa sürede olsa iş deneyimi kazanmalarını amaçladıklarını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

'Başlangıç ve bitiş anketlerini değerlendiren uzmanlara göre kursiyerler, proje boyunca her bakımdan büyük gelişme gösterdiler. Hayata bakışları değişti, karamsarlıkları azaldı, özgüvenleri arttı, çevresiyle ve kendisiyle daha barışık oldu. Meslek, genel beceri, rehberlik-danışmanlık eğitimleri sırasında gerek kursiyerlerin kendi aralarında gerekse proje ekibi ile aralarında kuvvetli bağlar oluştu. Gençler yetişkinlerin bilgi ve deneyimlerini, yetişkinler gençlerin heyecanını paylaştı. Gençlerin yetişkinlerine güveni, yetişkinlerin gençlerin gücüne inancı arttı.'

Konuşmaların ardından 34 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA