MAY Tohum, Güçlü Kadın İçin İmza Attı

MAY Tohum, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-WEPs) Türkiye platformuna katılan ilk tohum markası oldu.

MAY Tohum, Güçlü Kadın İçin İmza Attı
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-WEPs) Türkiye platformuna katılan ilk tohum markası MAY Tohum oldu. Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs), kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde artarak yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen en önemli küresel özel sektör girişimi. MAY Tohum, bu imza ile Kadının Güçlenmesi Prensipleri çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye de açıkça taahhüt verdi.

MAY Tohum’un taahhüt verdiği 7 madde ise şöyle sıralanıyor:

"Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması. Tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi. Tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması. Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkanlarıyla desteklenmesi. Kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması. Toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması."

MAY Tohum İnsan Kaynakları Müdürü Sebla Gül, "İstikrarlı toplumlar, güçlü nesiller inşa edebilmek için kadının her alanda ekonomiye tam ve eşit olarak katılımı gerekir. Kadının iş dünyasındaki konumunu güçlendirmek için taahhüt ettiğimiz niyetleri gerçek uygulamalara dönüştürebilmek adına 2017 yılında harekete geçeceğiz. Daha fazla özel sektör temsilcisinin de WEPs imzacısı olmasını arzu ediyoruz. Herkesi de bu farkındalığa çekebilmek için çaba harcayacağız" dedi.

Kaynak: İHA