Mardin'de 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Mardin’in Nusaybin, Ömerli ve Artuklu ilçelerinde 10 mahalleyi kapsayan operasyonda 4’ü ölü, 1’i sağ olmak üzere toplam 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye’de meydana gelen birçok kanlı terör olaylarının müsebbibi olan teröristlerin barındığı, bunlara yardım ve yataklık yapıldığı, burada hazırlanan patlayıcıların başta bölge iller olmak üzere batı illerine aktarıldığı tespit edilen ve sözde “Ömeryan” olarak adlandırılan Mardin’in Nusaybin, Ömerli ve Artuklu ilçelerinde 10 mahalleyi (Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım, Koruköy, Sulakdere, Aytepe, Yandere ve Ahmetli) kapsayan operasyonlar yapılıyor. Koruköy Mahallesi’de yapılan aramada 17 Şubat 2017 Cuma günü saat 15.10 sıralarında teröristler tarafından evlerin altına yapılmış sığınaktan (evin 7 metre altında 3 odalı) açılan ateş sonucu polis memuru Yavuz Gündoğdu yaralanarak bir gözünü kaybederken, çıkan çatışmada bölgedeki patlayıcı madde temin ve aktarımını organize eden sözde Ömeryan özel güç sorumlusu “Behzat” kod adlı Mevlüt Canbaşı (çatışmadan 3 gün önce sözde Mardin eyalet sorumluluğuna atandığı tespit edildi) ve “Delil” kod adlı Agit Elmas adlı teröristler silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

20 Şubat 2017 Pazartesi günü saat 09.40 sıralarında çıkan çatışmada ise “Serdar” kod adlı Suriye uyruklu bir terörist ölü, “Bawer” kod adlı Şerif Bor adlı terörist ise yaralı olarak silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Saat 18.00 sıralarında kepçe yardımıyla açılan sığınakta 1 terörist silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

21 Şubat 2017 Salı günü Mardin-Ömeryan bölgesinde 16 Şubat 2017 Perşembe günü sığınak içerisinde ele geçirilen bilgi ve fotoğrafların analizinde fotoğraflarda görülen nirengi noktalarının İçel-Akdeniz’de olduğu tespit edildi. Bu bölgede yapılan operasyonda 4’ü ölü, 1’i sağ olmak üzere toplam 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyon kapsamında 1 EYP, 2 roketatar, 1 keskin nişancı tüfeği, 2 M-16, 4 Kaleşnikov, 1 MP-5, 1 G-3, 1 tabanca, 98 el bombası, 239 kilogram TNT, 58 kg RDX ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, 10 roketatar mühimmatı, ateşleme düzeneği ile fünye, çok sayıda uzun namlulu silah mühimmatı, telsiz, role, dijital malzeme ve kimlik yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, örgütsel dökümanlar ele geçirildi.
Kaynak: İHA