Kocasinan'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hayata geçirilen projeleri ve hedeflerini açıkladı.

Belediye Seminer salonundaki toplantıda konuşan Çolakbayrakdar, yol, asfalt, park ve bahçe çalışmalarının belediyelerin asli görevleri olduğunu, bunların dışında çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Kısa süre önce hizmete giren çözüm merkezi ile ilgili bilgiler veren Çolakbayrakdar, bu merkez sayesinde vatandaşların sorun ve taleplerine daha kısa sürede, doğrudan çözüm bulma şansı yakaladıklarını dile getirdi.

İlçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

'Kentsel dönüşüm aşamalarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için vatandaşın rızasını gözetiyoruz. Kentsel dönüşüm kanunu bizim için bir fırsattır. Bu kanunu çıkaran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum. Ziya Gökalp ve Seyrani'de dönüşüm hızlı bir şekilde devam ediyor. Daha modern, daha kaliteli ve daha yaşanabilir Kocasinan için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçenin çehresini değiştirerek, sosyal mekanlar oluşturacağız. Okul, Kur’an Kursu, cami, pazar yeri, park, oyun ve spor alanları, sosyal merkezler gibi bölgede nelere ihtiyaç duyuluyorsa kentsel dönüşümle birlikte tamamlanmasını sağlayacağız.'

Çolakbayrakdar, rutin belediyeciliğin yanı sıra, yeni Kocasinan için 116 Mahallede ulaşımdan altyapıya, çevreden kültür-sanata, eğitimden spora, pazar yerinden temizlik hizmetlerine kadar tüm alanlarda yatırım yapmaya ve hizmet üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA