KBÜ'de 'Öfkem Değil, Sevgim Ol' Konferansı

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gençlik Kulübü tarafından 'Öfkem değil, sevgim ol' konferansı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda yapılan konferansta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Danışmanı Safa Koçoğlu, KADEM'in kurulmasının amacının cinsiyetler arası adaleti sağlamak ve kadını tek tipleştiren anlayıştan farklı bir bakış açısıyla yerini ve zeminini hazırlamak olduğunu söyledi.

Koçoğlu, ilk hedeflerinin üniversitelerde kulüpleşmek olduğunu, kadın ve erkeğin eşit olanaklara eşit fırsatlara adil şekilde sahip olması için mücadele ettiklerini belirterek, referanslarını toplumsal değerlerden ve aileden aldıklarını belirtti.

Toplumsal cinsiyet adaletini öncelediklerini de vurgulayan Koçoğlu, kadının toplumun esas temel yapı taşı olduğunu söyleyerek şiddetin kaba kuvvet güç dengesi olduğunu kaydetti.

KADEM Karabük Temsilcisi Hatice İpek de KADEM'in cinsiyet adaletini önemseyen kadının kimlik, varoluş mücadelesini destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti.

Kadını her yönden donanımlı hale getirmeyi hedeflerken Anadolu kadınının kendi özündeki var olan değerlerini günümüze aktarmaya çalıştıklarını aktaran İpek, sanat, kültür, sağlık, hukuk ve ekonomi gibi alanlarda uzman kişiler ile seminerler, sempozyumlar, konferanslar düzenleyerek topluma faydalı olmayı hedeflediklerini anlattı.

Konferansta, KBÜ Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü ve Kadın Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan 'İlişkiler: Sevgi mi Şiddet mi?' sunumu yaparken, KBÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sırma Oya Tekvar 'İçimizdeki Şeytan' sunumu yaptı.

Kaynak: AA