'Kardeşliğe Evet Yürüyüşü'

Serüven Derneği, 'evet' kampanyası kapsamında 10 şehiri kapsayan bin 71 kilometrelik yürüyüşü Ankara'dan başlattı Dernek Başkanı Gören: 'Darbelerin, vesayetin, kin ve nefretin bu dengeyi bozan en ciddi virüsler olduğunu biIiyoruz. Bu sebeple kardeşliğe 'evet' diyoruz'

Serüven Derneği, anayasa değişikliğine destek için kampanya başlattı. Dernek üyeleri, 10 şehri kapsayan bin 71 kilometrelik 'Kardeşliğe Evet Yürüyüşü'nü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bombalanan Jandarma Genel Komutanlığı kavşağından başlattı.

Serüven Derneği üyeleri, Jandarma Genel Komutanlığı kavşağında basın açıklaması yaparak anayasa değişikliğine 'evet' kampanyasını başlattı. Dernek Başkanı Salim Gören, 15 Temmuz ruhuna dikkat çekmek için saat 15.07'de başlattıkları 'Nisan Yağmurları' adlı etkinlikle 10 ilde toplam bin 71 kilometre yürüyeceklerini söyledi.

Ankara'dan başlayacak yürüyüşü, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, ve Bolu'dan sonra tekrar başlangıç noktası Ankara'da sonlandıracaklarını belirten Gören, 'Darbelerin, vesayetin, kin ve nefretin bu dengeyi bozan en ciddi virüsler olduğunu biIiyoruz. Bu sebeple kardeşliğe 'evet' diyoruz.' ifadelerini kullandı.

Gören, 16 Nisan'da gerçekleşecek olan halk oylamasında 'evet' oyu kullanarak cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesine destek vereceklerini kaydederek, şöyle devam etti.

'Kutlu tarihimizde önemli bir dönüm noktasını ifade eden 1071, yürüyüşümüzün adeta mührü olacak. 'Nisan Yağmurları' adıyla yapacağımız bu spor yürüyüşünde, umudumuz Anadolumuza, bir karış toprağı uğruna candan geçilecek bu topraklara kardeşlik tohumları serpmek.'

Yürüyüş ile barışa ve kardeşliğe can suyu olmayı amaçladıklarını dile getiren Gören, tüm detayların sosyal medya hesaplarından İngilizce, Almanca ve Kürtçe olarak paylaşılacağını belirtti.

Kaynak: AA