Kadın İstihdamı Teşvikleri Anlatıldı

ZTSO Başkanı Demir: 'Eğer biz milli gelirimizi 20 bin doların üzerinde çıkarmak istiyorsak, kadınların bu seviyede istihdam edildiği bir yapıyla bunu becermemiz mümkün değil'.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Metin Demir, kişi başı milil gelirin 20 bin doların üzerine çıkarılabilmesi için kadın istihdamının artırılması gerektiğini ifade etti.

ZTSO ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) işbirliğiyle düzenlenen Kadın İstihdamı ve İstihdam Destekleri İşveren Bilgilendirme Toplantısı ile iş damı ve sanayicilere, kadın istihdamına getirilen teşvikler anlatıldı.

Demir, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin ana hedefinin kadınların istihdam edilebilirliğini arttırmak olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin çok büyük işler başardığını belirten Demir, şunları kaydetti:

'Yüz yıla yaklaşan hikayesinde önemli noktalara geldik. Milli gelirimizde 10 bin dolarlar seviyesini yakaladık. Geliştirilmesi gereken alanlardan birisi kadın istihdamı. Eğer biz milli gelirimizi 20 bin doların üzerinde çıkarmak istiyorsak, kadınların bu seviyede istihdam edildiği bir yapıyla bunu becermemiz mümkün değil. Ülke olarak kadın istihdamı konusunda biraz geri kaldığımızı ve bunun geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz.'

Demir, Zonguldak'ın, madencilik ve çelik gibi geleneksel sektörleri itibarıyla kadın istihdamında biraz daha geride olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

'Bu çalışmada, kadınlarımızın istihdam edilebilirliği arttırılma noktasında bir gayretin içerisindeyiz. Bu süreç, eğitimlerden, panellerden, bilgilendirme çalışmalarından oluşan bir yıllık toplam bir süreç. Projenin içerisinde biz 100 genç kızımızı, yani 18-28 yaş arasındaki genç kızımızı çağrı merkezi operatörlüğü konusunda eğiteceğiz, belgelendireceğiz. Üniversitemizin işbirliği bu konuda çok önemli bizim için. Kızlarımızın iş sahibi olmaları için de olabilirse bakanlıklar üzerinden ya da özel sektör düzeyinde de bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Nihayetinde bu kızlarımızın Zonguldak'ta iş sahibi olmasını hedefliyoruz.'
Kaynak: AA