İngiliz Ekonomisi 4. Çeyrekte Yüzde 0,7 Büyüdü

Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre ülkede daha önce yüzde 0,6 olarak açıklanan geçen yılın dördüncü çeyrek büyümesi yüzde 0,7 seviyesine revize edildi.

LONDRA – İngiltere ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,7 oranında büyüme kaydetti.

İngiltere’nin Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre ülkede daha önce yüzde 0,6 olarak açıklanan geçen yılın dördüncü çeyrek büyümesi yüzde 0,7 seviyesine revize edildi.

ONS açıklamasında yukarı yönlü revizyona gerekçe olarak geçen yılın son çeyreğinde beklentilerden daha güçlü performans sergileyen imalat sektörü gösterildi.

Öte yandan geçen yıla ilişkin yüzde 2 olan büyüme verisi ise yüzde 1,8 şeklinde revize edildi.

Geçen yılın tamamına ilişkin büyüme verisindeki aşağı yönlü revizyona ise gerekçe olarak geçen yılın ilk altı ayında Kuzey Denizi’ndeki petrol ve doğalgaz tesislerindeki üretimin zayıf olması gösterildi.

Verilere ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Londra merkezli Capital Economics’in İngiltere ekonomisti Paul Hollingsworth, “Öyle görünüyor ki son verilerden sonra İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond İngiltere’nin G7’nin en hızlı büyüme gösteren ekonomisi olduğunu artık söyleyemeyecek. Almanya geçen yıl yüzde 1,9 seviyesinde büyüme kaydetti.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: AA