İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Merkez İlçe Lise Müdürleriyle Buluştu

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde merkez ilçe lise müdürleriyle bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Merkez İlçe Lise Müdürleriyle Buluştu
İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Cuma İvrendi ve Metin Sarıfakıoğulları’nın da katıldığı toplantıda Bilecik merkez ilçede bulunan her tür ve derecedeki lise müdürleri hazır bulundular. Toplantıda liselerde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları hakkında görüşmeler yapıldı. Kursların daha verimli ve etkili hale getirilmesi için yapılacaklar konuşuldu. YGS ve LYS’ye hazırlık konusunda da Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın çok önemli olduğu dile getirildi.

Bu sınavlara hazırlanma konusunda son sınıf öğrencileriyle ilgili yapılacak çalışmalar gözden geçirildi. Öğrenci ve öğretmenlerin EBA (Eğitim Bilişim Ağı) kullanımı konusu görüşüldü. EBA kullanımında ilimizin üst sıralarda olduğu belirtildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi, birinci dönemde yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavları’nın ikinci dönemde de devam edeceğini, Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kendi imkânlarıyla hazırlanan bu sınavlar ile öğrencilerin başarılarına katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.



İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Sarıfakıoğulları da yıl içinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının yanında bu dönem liseler arasında “Sunum Yarışması” ve “Kitap Okuma Yarışması” düzenlediklerini, böylece öğrencileri kitap okumaya teşvik ettiklerini ve sunum becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Okulların başarı durumları hakkında bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise toplantıda, öğrencilerin takibi konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi. Birtakım sorunları olduğu hissedilen öğrencilerle özel olarak ilgilenilmesi gerektiğini, özel görüşmeler ve ev ziyaretleri yaparak sorunların çözümüne katkı sağlamak ve öğrenciyi kazanmak durumunda olunduğunu söyledi.

Bu konuda gayret gösterilmesini istedi.

Toplantıya katılan okul müdürlerine teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, onlara çalışmalarında başarılar diledi ve verimli, güzel bir yarıyıl daha geçirmeleri temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA