Hastanenin Yoğun Bakımında Halay Çekilmesi

Özel Akdeniz Şifa Hastanesi Başhekimi Dr. Ayaz:'Bu görüntülerin çekildiği tarihten yaklaşık 3 ay sonra bilgim olmuştur. Olaya konu görüntüler tarafımdan incelenmiş ve genel yoğun bakım ünitesinde olması gereken disipline uygun davranılmadığı, hasta ve hasta yakınlarının güvenini sarsıcı olduğu tespiti yapılarak, sorumluları hakkında idari işlem uygulanmasına karar verilmiştir' 'Görüntülerde yer alan hemşire ve hasta bakıcıların hastanemizle ilişikleri derhal kesilmiştir'

Antalya'daki Özel Akdeniz Şifa Hastanesi Başhekimi Dr. Altan Ayaz, basında yer alan hastanenin yoğun bakım ünitesinde halay çektiği, oynadığı görülen çalışanlara ilişkin, görüntülerde yer alan hemşire ve hasta bakıcıların hastaneyle ilişiklerinin kesildiğini bildirdi.

Ayaz, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, hastanelerinin genel yoğun bakım ünitesinde 23 Aralık 2013 tarihinde çekildiği belirtilen görüntülerin yer aldığını, görüntülerde o dönem hastane çalışanı bazı hemşire ve hasta bakıcıların oynadıkları ve halay çektiklerinin yer aldığını ifade etti.

Görüntülerden, çekilmesinden yaklaşık 3 ay sonra bilgisinin olduğunu dile getiren Altan Ayaz, şunları kaydetti:

'Olaya konu görüntüler tarafımdan incelenmiş ve genel yoğun bakım ünitesinde olması gereken disipline uygun davranılmadığı, hasta ve hasta yakınlarının güvenini sarsıcı olduğu tespiti yapılarak, sorumluları hakkında idari işlem uygulanmasına karar verilmiştir. Görüntülerde yer alan hemşire ve hasta bakıcıların hastanemizle ilişikleri derhal kesilmiştir.'

Ayaz, görüntülerin 4 yıl sonra ortaya çıkmasının da 'manidar' olduğunu, ancak hastanelerinde sağlık çalışanlarına yakışmayacak görüntülerin ortaya çıkmasının kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Konu hakkında hassas olduklarını ve bu türden davranışları tasvip etmediklerini vurgulayan Başhekim Ayaz, açıklamasında, 'Genel yoğun bakım ünitemizde, tıpkı hastanemiz genelinde olduğu gibi hastalarımıza son derece titiz ve özenli sağlık hizmeti sunulmaktadır.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA