Genç Sanatçılar Yarışmayla Desteklenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, güncel sanatı ve sanatçıları desteklemek amacıyla 'Genç Sanat: 3. Güncel Sanat Proje Yarışması' düzenlenecek Yarışma için başvurular 6 Mart7 Nisan tarihlerinde yapılabilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, güncel sanatı ve sanatçıları desteklemek, genç sanatçıları keşfetmek, yenilikçi üretimleri artırmak ve eserlerin geniş kitlelerce izlenmesini sağlamak amacıyla 'Genç Sanat: 3. Güncel Sanat Proje Yarışması' düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmanın bu yılki teması, Anadolu coğrafyasında sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik anlayışının yeşermesinde, birlik ve beraberliğin tesisinde çok önemli katkılar sunan Hacı Bektaşi Veli'nin 'Her ne arar isen, kendinde ara' sözü olacak.

Yarışmayla Hacı Bektaşi Veli'nin manevi miras bıraktığı sevgi ve hoşgörü anlayışının, bugün de gençlere ilham kaynağı olmaya devam etmesi ve sanat alanında da bu evrensel değerlerin yeni proje ve güncel uygulamalarla canlı tutulması amaçlanıyor.

Farklı üniversitelerden genç sanatçıların birlikte yer alacağı yarışma sonunda düzenlenecek sergi, güncel sanatın son yıllardaki gelişimini gözler önüne serecek.

Bu anlamda yarışmalı sergi, genç sanatçılara belirlenen tema kapsamında kendilerini özgürce ifade etmelerini ve bağımsızca üretmelerini sağlayan bir platform olma çabası taşıyor.

Yarışmada 10 ayrı eser 8 bin lira başarı ödülüne, 10 ayrı eser 3 bin lira mansiyona, sergilenmeye layık görülen eserler ise 500'er liralık para ödülüne layık görülecek. Ayrıca başarı ödülü ve mansiyon alan öğrencilere 1 yıl geçerli Müze Kartı verilecek.

Yarışma için başvurular 6 Mart'ta başlayacak, 7 Nisan'da sona erecek. Yarışma şartnamesi ve ayrıntılı bilgiye 'www.kulturturizm.gov.tr', 'www.guzelsanatlar.gov.tr' ve 'www.kulturportali.gov.tr' adreslerinden ulaşılabilecek.
Kaynak: AA