Gelibolulu Gazeteci Uyuşturucuya Savaş Açtı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde uyuşturucu bağımlılığına karşı mücadele başlatan gazeteci Doğan Zelova, “Temiz bir çevre istiyorsak, bulunduğumuz yeri uyuşturucudan arındırmalıyız” dedi.

Gelibolulu Gazeteci Uyuşturucuya Savaş Açtı
Gelibolu’da gazetecilik yapan Doğan Zelova gönüllü olarak uyuşturucuyla mücadele başlatarak, bu konuda mağdur olanların sesi oldu. Gelibolu’da özellikle sentetik uyuşturucu madde kullanımının artması üzerine tedirgin olan ailelerin bu tedirginlikleri bir ay içinde ölümlerin gerçekleşmesi ve bazılarının da son anda kurtulması vatandaşları isyan ettirdi. Bu konuda bilgi veren gazeteci Zelova, “Bir gazeteci olarak bu tür haberleri mahalle baskısı, aile baskısı ve uyuşturucu baskısına rağmen yapıyoruz. Ne zaman ailelerin kendi başlarına geldiğinde, canları yandığında bu illetin ne kadar kötü olduğunu anlıyorlar. O zamanda iş işten geçmiş oluyor. Bir şeyler yapmak lazımdı, çünkü artık okullara ilkokullara kadar iniyor bu iş. Okul önlerinde, çarşıda bunların herkes farkında ama sadece susuyorlar. Birinin susmaması gerekiyordu, ben de onu yaptım. Bu uyuşturucuyla mücadelede en büyük sorun yasalar. ‘İçiciyim’ deyince serbest kalıyorlar. Uyuşturucu içmek serbest mi anlamıyorum. Satıcılara ağır cezalar verilmeli, çünkü ölümü sebebiyet veriyorlar” dedi.

Bir kişinin bu mücadelede başarılı olamayacağını ve bu mücadeleye derneklerin, ailelerin özellikle annelerin katılmasını isteyen Doğan Zelova, “Bir annenin önünde hiçbir güç duramaz. Artık herkes üzerine düşen görevi yapmalı ve bu tür insanları polise bildirmeleri gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA