Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi Belli Oldu

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde Nata Holding 98. sırada yer aldı.

Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi Belli Oldu
Türkiye “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde ikinci sırada yer alırken, geçen yıl Türkiye’den 43 firmanın listede bulunduğu belirtildi. ENR tarafından açıklanan dünyanın en büyük 250 inşaat firmaları sıralamasında 98. sırada yer alan Ankara kökenli Nata Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin küresel krize ve artan rekabete rağmen geçen yıl elde ettiği ikincilik konumunu koruduğunu, listeye giren müteahhit sayısını artırmayı başardığını kaydetti.

Tanık, en büyük yurt dışı müteahhitlik kategorisinde 250 firma arasında 98. sırada yer alan firmalarının son dönemde özellikle Türkmenistan’da ve Ankara’da başarılı projelere imza attığını belirtti.

Tanık, “Halkın takdirini kazandık. Başkent bizim doğuşumuz olduğu için önemliydi. Antares ve Nata Vega Alışveriş Merkezleriyle milyonlarca giriş sayılarına ulaştık. 151 metre yüksekliğiyle Başkent’in en yüksek konut projesi Nata Vega Konut Kuleleri ile yine bir ilke imza attık. Yine Ankara’da hayata geçirmiş olduğumuz dünyanın 4. en uzun tünel akvaryumu Aqua Vega’yla inşaat ve işletme konularındaki başarımızı gözler önüne sermiş olduk. Ankara’nın en gözde yerleşim bölgelerinden olan İncek’te yapmış olduğumuz konut projemizi de satışa sunduk. İstanbul ve Adana’da yine AVM ve konut projelerimizin temellerini attık. Holding olarak iddialı işler yapmayı seviyoruz. Türkmenistan’da bizim göz bebeğimiz. 500 günde 180 köprü yaparak Türk firmalarının becerisini kanıtladık” ifadelerine yer verdi.

Tanınmış uluslararası inşaat sektörü dergisi ’’Engineering News Record’’ (ENR) tarafından her yıl gerçekleştirilen araştırmada bir önceki yılda yurt dışındaki işlerden elde edilen gelirlerin esas alındığını kaydeden Tanık, araştırmanın aynı zamanda sektöre de ışık tuttuğunu ifade etti.

Kaynak: İHA