Dövizdeki Yükseliş Kayak Merkezlerine Yaradı

GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Beceren: 'Bu yıl dövizdeki artışın etkisiyle yerli turist Bulgaristan, Avusturya, Fransa, İtalya'daki kayak rezervasyonlarını iptal edip yurt içini tercih edince kayak merkezlerindeki doluluk oranları geçen yıla göre arttı' 'Özellikle Uludağ, Palandöken, Erciyes, Kartalkaya ve Ilgaz gibi kış turizm merkezleri geçen yıla oranla yerli turistler tarafından çok daha fazla ziyaret edildi' 'Bizim hesaplarımıza göre geçen yıl Uludağ Milli Parkı'na teleferik ve kara yoluyla yaklaşık 1 milyon 400 bin kişi geldi. Bu yıl daha fazla kişi bekliyoruz'

BATUHAN ATİK - Dövizdeki artışın etkisiyle bu yıl yerli turistin, Bulgaristan, Avusturya, Fransa, İtalya'daki kayak rezervasyonlarını iptal edip yurt içine yönelmesinin, Uludağ, Palandöken, Erciyes, Kartalkaya ve Ilgaz gibi kış turizm merkezlerine ilgiyi artırdığı bildirildi.

Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'ın giderek daha fazla ilgi gören bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

Uludağ Milli Parkı'nın sadece kışın değil yaz aylarında da ziyaretçilerin akınına uğradığını dile getiren Beceren, bölgeyi yılın dört mevsimi hareketli yapmak için çalıştıklarını aktardı.

Beceren, bu yıl otellerin mart ayı sonuna kadar açık olacağını ifade ederek, doğa ve kayak severleri, Uludağ'a davet etti.

- Kayakta yurt dışı rezervasyonları iptal

Şubat sonuna yaklaşılmasına rağmen Uludağ'da halen kar kalınlığının 1,7 metre olduğuna işaret eden Beceren, şunları kaydetti:

'Bu yıl da dövizdeki artışın etkisiyle yerli turist, Bulgaristan, Avusturya, Fransa, İtalya'daki kayak rezervasyonlarını iptal edip yurt içini tercih edince kayak merkezlerindeki doluluk oranları geçen yıla göre arttı. Bu sene dövizdeki artış yurt dışı kayak turlarının maliyetini yükseltti. Yurt dışına kayak yapmaya giden vatandaşlarımızın büyük bölümü döviz kurlarındaki hareketlenme nedeniyle bu sene daha çok yurt içindeki kayak merkezlerine gitmeyi tercih etti. Bu bütün Türkiye'deki kayak merkezleri için geçerli. Özellikle Uludağ, Palandöken, Erciyes, Kartalkaya ve Ilgaz gibi kış turizm merkezleri geçen yıla oranla yerli turistler tarafından çok daha fazla ziyaret edildi.'

Kar kalınlıklarının, geçen yılla kıyaslandığında bu yıl daha uygun olmasının da ziyaretçi sayısında artış sağladığını dile getiren Beceren, 'Uludağ'da 170, Kartalkaya'da 182, Kartalkaya'da ise 145 santimetre kar var. Bu da halen ziyaretçilerin için çok cazip geliyor. Bu yıl kış turizmi daha iyi gidiyor.' dedi.

- Geçen yıl 1,4 milyon ziyaretçi

Kış aylarında günde yaklaşık 3 bin kişi teleferikle, kara yoluyla da 2 bin kişinin Uludağ'a çıktığını belirten Beceren, 'Hafta sonlarında bu rakam daha da artıyor. Otellerimizdeki doluluk oranları hafta sonlarında yüzde 95'i buluyor.' dedi.

Uludağ'da geçen yıl şubat sonunda otellerin kar yokluğundan erken kapandığını vurgulayan Beceren, 'Buna rağmen ziyaretçi sayımız yüksek oldu. Bizim hesaplarımıza göre geçen yıl Uludağ Milli Parkı'na teleferik ve kara yoluyla yaklaşık 1 milyon 400 bin kişi geldi. Bu yıl daha fazla kişi bekliyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA