Döşemealtı Gençlik Meclisi Kayıtları Tamamlandı

Döşemealtı Belediyesi'nin ödül alan projesi Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) ikinci dönem kayıtları tamamlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ön kayıt yaptıran genç vekil adaylarının, Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'nda bir araya geldiği ifade edildi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in desteğiyle kurulan 14-25 yaş arası gençlerden oluşan Döşemealtı Gençlik Meclisi'nde ikinci dönem çalışmalarının başlayacağı aktarılan açıklamada, ilçede ikamet eden gençlerin katılabildiği Gençlik Meclisi için gençlerin adaylık başvurusu yaptığı vurgulandı.

Açıklamada, gençlerin, Döşemealtı'nın genç vekili olmak, DÖGEM Akademi bünyesinde düzenlenecek kişisel ve mesleki eğitim kurslarından, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden yararlanacağı kaydedildi.

DÖGEM'de aktif görev almak için ön başvuru yapan kızların oranının erkek adaylara göre daha yüksek olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Adayların yaş ortalaması 18,5 olarak belirlenirken büyük çoğunluğu Döşemealtı'ndaki liselerde okuyor. İkinci sırayı ise üniversite mezunları ve halen üniversitelerde eğitim gören gençler oluşturuyor. Döşemealtı Belediye Meclis Salonu'nda toplanan genç vekil adaylarına aileleri de destek verdi. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar ve Proje Koordinatörü Murat Dinç, genç vekil adaylarına DÖGEM'i anlatıp önceki dönem genç vekillerin hangi aşamalardan sonra belirlendiği hakkında bilgi verdi.'

Kaynak: AA