Derinkuyu Yeraltı Şehrine Yabancı Turist İlgisi Arttı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde en çok ziyaret edilen turistik merkezlerden olan Derinkuyu Yeraltı Şehri, konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Kış mevsiminde yaşanan soğuk hava nedeniyle turistlerin açık alandaki tarihi mekanlar yerine, yeraltı şehirlerine yönelik ziyaretlerine yoğunluk verildi.

Derinkuyu Yeraltı Şehri'ne gelen turistlerin gezilerine eşlik eden turist rehberi Metin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son aylarda yeraltı şehirlerine olan ilginin artış gösterdiğini kaydetti.

Tarihi binlerce yıl öncesine dayandığı bilinen yeraltı şehirlerinin gizemli yapısının yabancı turistleri çok etkilediğini aktaran Karaca, 'Turistler, yeraltı şehrini gezerken hayranlıklarını açıkça ifade ediyorlar. Burada geçmişte yaşam olduğunu bilmek onlara çok ilginç ve olağanüstü geliyor.' dedi.

Bu aylarda bölgedeki turistlerin çoğunluğunun Uzakdoğulu turistler olduğunu dile getiren Karaca, özellikle Güney Koreli turistlerin Türkiye ve Türk halkına olan sevgileri nedeniyle son dönemde tatil için bölgeye gelen yabancı turistler arasında çoğunluğu oluşturduklarını söyledi.

Kaynak: AA