Başarılı Akademisyenler Ödüllendirildi

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akhan: 'Kendi içinde kapalı değil, bölgesiyle bütünleşmiş bir üniversite olmayı hedefledik'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) bilimsel çalışmalarıyla dereceye giren akademisyenlere teşekkür belgesi verildi.

İKÇÜ'nün 2016 yılı akademik değerlendirme paneli ve ödül töreni, üniversitenin Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda yapıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, 2010 yılında kurulan üniversitenin bilimin ve doğruluğun ışığında yoluna devam ettiğini belirtti.

Ahlaki değerleri rehber edindiklerini kaydeden Prof. Dr. Akhan, kendi içinde kapalı değil, bölgesiyle bütünleşmiş bir üniversite olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Prof. Dr. Akhan, girişimci araştırma üniversitesi olma vizyonunu seçtiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

'Üniversitemiz, yenilikçiliğe dayalı girişimci bir ekosistemin ana aktörü olarak eğitim ve araştırma yanında toplumsal hizmet ve girişimcilik alanlarında sorumluluk almakta ve bölgesel kalkınmada bir bilgi üretim merkezi işlevi görmektedir. Bölgesel ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmak, düşünce ve üretim süreçlerinin kalitesini artırmak için işbirliklerimizi sürekli geliştiriyoruz.'

Araştırma ve Projelerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Serhat Burmaoğlu da 2016 yılındaki bilimsel araştırma projeleri hakkında bilgi verdi, 2017 yılında araştırma bütçesinin toplam 15 milyon 772 bin 884 lira olması beklendiğini söyledi.

Kaynak: AA