'246 Bir Kurtuluş Destanı' Kitabının İmza Günü

Gazeteci ve yazar Osman Altınışık tarafından kaleme alınan ve darbe girişiminde yaşanan olaylardan oluşan '246 Bir Kurtuluş Destanı' kitabının imza günü gerçekleştirildi.

Düzce Belediyesi Kadri Ogün Danış Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen imza gününde, Altınışık, 15 Temmuz şehitlerinin biyografisi ve darbe girişiminde yaşananları kaleme aldığı kitabını sevenleri ile buluşturdu.

Etkinlikte konuşan Altınışık, kitabının oluşma sürecinde zorlandığını söyledi.

15 Temmuz'da yaşananları dikkatli bir şekilde aktarmaya çalıştığını aktaran Altınışık, şöyle konuştu:

'Gazeteci ve araştırmacı olarak Ankara'da yaşananları ve o hain gecede Türk milletinin demokrasisine nasıl sahip çıktığını yansıtmaya çalıştım. Sayın Cumhurbaşkanımızın Marmaris'te neler yaşadığı, nasıl bir strateji izlediğini yazdım. Aslında bu kitabı oluşturan aziz şehitlerimiz için biyografileri ile yakın tarihimize ışık tutmaya çalıştım. O gece yaşananların çok iyi bir şekilde analiz edilebilmesi için çalıştım. 15 Temmuz bu ülkede bir dönüm noktası niteliği taşıyor. Aziz Türk milleti gösterdiği direnç ile geleceğine ve ülkesine sahip çıkarak tüm dünyaya ders verdi.'

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise hain darbe girişimini anlatan önemli bir yapıt olduğunu ifade ederek, 'Kitap gerçekten o anlarda ve sonrasında yaşananları tüm ayrıntılarıyla yansıtıyor. Yakın tarih açısından büyük bir öneme sahip olan bu kitap için Sayın Altınışık'a teşekkür ediyorum.' dedi.

İmza gününe Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Göztaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Başsavcı Savaş Düzgün, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA