15 Temmuz Gazisine Azerbaycan'dan Ziyaretçi

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Paşayeva ve sanatçı Nuriye Hüseyinova, FETÖ'nün darbe girişimine karşı mücadele ederken babası şehit düşen gazi Yasin Lezgi'yi evinde ziyaret etti Paşayeva: 'Allah bir daha Türkiye'ye böyle bir acı yaşatmasın. Rabbim genç kardeşimize acil şifalar versin'

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriye Hüseyinova, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadele ederken babası şehit düşen gazi Yasin Lezgi'ye ziyarette bulundu.

Pursaklar Belediyesi ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) iş birliğiyle düzenlenen 'Hocalı Katliamı ve Adalet Arayışı' konulu panele katılan Paşayeva, beraberinde sanatçı Hüseyinova ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ile FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi babası Ali İhsan Lezgi ile darbecilere karşı koymak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koşarken atılan bombaların hedefi olan Yasin Lezgi'yi evinde ziyaret etti.

Babası 15 Temmuz gecesi şehit düşen Yasin Lezgi'ye acil şifalar dileyen ve sağlık durumu hakkında bilgi alan Ganire Paşayeva, 'Allah bir daha Türkiye'ye böyle bir acı yaşatmasın. Rabbim genç kardeşimize acil şifalar versin.' ifadelerini kullandı.

Paşayeva, 'Yasin evlenince nikah şahidi olmak isterim.' dedi.

Hüseyinova da evlenmesi halinde Lezgi'nin düğününde türkü söylemek istediğini belirterek, 'Bunu kabul edersen mutlu olurum.' diye konuştu.

Lezgi de gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Ali İhsan Lezgi ve 21 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlu Yasin Lezgi, darbecilere karşı koymak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koşmuş, baba oğul, sabaha karşı Külliye yakınına atılan bombaların hedefi olmuştu. Baba Lezgi hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmiş, oğlu ise yaralanmıştı.
Kaynak: AA