Türkiye Finans'tan 50 Milyon TL'lik Kira Sertifikası İhracı

Türkiye Finans Katılım Bankası, 50 milyon TL'lik kira sertifikası ihraç etti.

Türkiye Finans Katılım Bankası, 50 milyon TL'lik kira sertifikası ihraç etti.

Banka açıklamasına göre, Türkiye Finans, yeni kira sertifikası ihracını tamamladı. Bankanın iştiraki TF Varlık Kiralama AŞ'nin 15-17 Şubat tarihleri arasında TL bazında ve yurt içi piyasada ihraç ettiği 50 milyon TL tutarlı 179 gün vadeli kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 10,92 olacak.

TF Varlık Kiralama AŞ'nin halka arz yöntemiyle dün ihracını gerçekleştirdiği kira sertifikasının satışının tamamlandığına ilişkin özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı.

KAP açıklamasında şunlar kaydedildi:

'Şirketimizin, talep toplamasını 15-16-17 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirdiği, Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ'nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı, sahipliğe dayalı, 179 gün vadeli, 50 milyon TL tutarındaki kira sertifikasına ilişkin dağıtım işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleşmiştir.'

Banka açıklamasında görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Katılım Bankası Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, 'Türkiye Finans olarak kurulduğumuz günden beri yenilikçi ürünlerimizle müşterilerimize farklı çözümler sunuyoruz. Faizsiz bankacılık prensiplerine uygun olması ve ikinci el piyasada alınıp satılması nedeniyle yatırımcılar açısından oldukça cazip bir ürün olan ve hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılardan büyük ilgi gören son kira sertifikası ihracımızı başarıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de yeni kira sertifikası ihraçları ile kaynaklarımızı çeşitlendirmeyi sürdüreceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA