Taşova'da Yangın Eğitimi

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma ve İş Güvenliği birimleri tarafından ilçedeki eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan personele yangına müdahale ve söndürme eğitimi verdi.

Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen eğitimde, yangının sebepleri, mücadele yöntemleri, tehlikeleri, önleyici tedbirleri, ihbar usulleri, acil durum ekipleri, acil durum planı, yangını algılama ve söndürme eğitimleri konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Ahmet Bülbül, yaptığı açıklamada, 6331 sayılı kanun gereği zorunlu olan yangın eğitimlerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan çalışanlara verdiklerini belirtti.

Bülbül, 'Eğitim ile yangın konusunda personelimizi bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Aynı zamanda olası yangın durumlarında yapılacak çalışmaları personelimiz ile planlayarak nasıl müdahale edileceği hususlarında da uygulamalı çalışmalarda bulunduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek üzere, üzerimize düşen tüm yasal ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışıyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA