Sur Yapı'dan 'Excellence Koşuyolu' Projesi Tanıtımı

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas: ' Sur Yapı Excellence Koşuyolu projemizi konut seferberliği kampanyasına dahil ettik' '25 bin TL'ye yaklaşan metrekare fiyatlarının bulunduğu bölgede ilk 50 konut için metrekaresini 15 bin TL'den satışa sunma kararı alarak önemli fırsat sunduk' 'En düşük daire fiyatımız 900 bin TL civarında. İlk 50 konut için kaporalı müşterilerimiz var. Mart içerisinde 50 konutu satarız diye ümit ediyorum'

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Excellence Koşuyolu'nun yatırım değerinin 700 milyon TL olduğunu belirterek, 'Sur Yapı Excellence Koşuyolu projemizi konut seferberliği kampanyasına dahil ettik. 25 bin TL'ye yaklaşan metrekare fiyatlarının bulunduğu bölgede ilk 50 konut için metrekaresini 15 bin TL'den satışa sunma kararı alarak önemli bir fırsat sunduk.' dedi.

Elmas, Sur Yapı'nın, Koşuyolu'ndaki yeni konut projesini ve projelerindeki son gelişmeleri paylaştığı basın toplantısında, Sur Yapı'nın tam anlamıyla çeyrek asırlık deneyimini ortaya koyduğu Excellence Koşuyolu'nda, ev sahibi olmak isteyenlerin yeni hayatlarına başlarken arayacakları tüm detayları bir arada sunduklarını anlattı.

Çeyrek asırdır mükemmele ulaşma gayretiyle çalıştıklarını aktaran Elmas, Excellence Koşuyolu projesinde Sur Yapı tecrübesi ve uzmanlığı ile 'mükemmelliğe açılan kapı' olarak gördüklerini ifade etti.

Elmas, Excellence Koşuyolu'nun, Anadolu Yakasının en nezih semtlerinden biri olan ve şehrin tüm imkanlarını barındıran Koşuyolu’nda yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Huzurlu sokakları, canlı şehir dokusu ve merkezi konumuyla Excellence Koşuyolu, Avrasya Tüneli çıkışı ve Marmaray’a yakınlığı ile adeta bütün İstanbul merkezlerine bir adım uzaklıkta. Güçlü lokasyonu nedeniyle tüm İstanbullulardan ilgi göreceğini düşündüğümüz projemiz Avrasya Tünelinin yanı başında, Acıbadem metro istasyonuna 300 metre mesafede ve metrobüs gibi tüm toplu taşıma araçlarına yalnızca yürüme mesafesinde.'

- 'İlk 50 konut ve home ofisin metrekaresi 15 bin TL'den satışta'

Altan Elmas, Excellence Koşuyolu'nda İstanbul’un tarihi yarımada manzarasının evlere konuk olduğunu belirterek, 'Tarihi Yarımada ve Adalar manzarasına hakim proje;batı cephesinden tarihi yarımada, güney cephesinden Kadıköy ve Haydarpaşa, doğu cephesinden Adalar ve Marmara Denizi, kuzey cephesinden Çamlıca manzaraları ile konut sahibi olmak isteyenlere harika bir İstanbul panoraması yaşatmaya hazırlanıyor.' dedi.

Excellence Koşuyolu ile bölgenin değerine değer katacak, samimi bir yaşam merkezi oluşturmaya çalıştıklarını ve amaçlarına da ulaştıklarını vurgulayan Elmas, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

'Konut seferberliği kapsamında bu çok özel proje için büyük fedakarlıkta bulunuyoruz. Bölgede fiyatlar Avrasya Tünelinin açılması ile yüzde 30'lara varan oranda arttı. Biz ise sadece 184 konutun bulunduğu Sur Yapı Excellence Koşuyolu projemizi konut seferberliği kampanyasına dahil ettik. 25 bin TL'ye yaklaşan metrekare fiyatlarının bulunduğu bölgede ilk 50 konut için metrekaresini 15 bin TL'den satışa sunma kararı alarak önemli bir fırsat sunduk. Üstelik konut seferberliği kapsamında 'Olur Olur Bal Gibi Olur' kampanyamızın 0 faiz 0 peşinatlı ve 20 yıla varan vade seçenekleri de geçerli olacak. Excellence Koşuyolu projemizde 22 katlı bir apartman blokunda büyük, manzaralı 4+1, 3+1 ve geniş dubleksler bulunuyor. Az katlı ve çarşı ile iç içe diğer 4 blokta ise bölgenin merkezi konumunu da göz önünde bulundurarak 1+1, 2+1 ve dubleks home ofisler tasarladık.'

Elmas, projeyi metrekaresi 5 bin 500 dolarla satmayı planladıklarını ancak dolar kurundaki yükseliş nedeniyle konut satışında dolara dönmediklerini ve bu yüzden ciddi bir fiyat avantajı sunduklarını anlattı.

Koşuyolu bölgesinde yeni konut fiyatlarının 25 bin TL'ye kadar çıktığını dile getiren Elmas, 'En düşük daire fiyatımız 900 bin TL civarında. İlk 50 konut için kaporalı müşterilerimiz var. Mart ayı içerisinde 50 konutu satarız diye ümit ediyorum. Teslim için 30 aylık bir süreyi öngördük.' diye konuştu.

- '2017 ciro hedefimiz 1 milyar TL'

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, 2016 yılının zor bir yıl olduğunu ancak herşeye rağmen yüzde 22'lik bir büyüme ve 650 milyon TL'lik ciroyla yılı kapattıklarını vurguladı.

Türkiye'nin geleceğine ve dinamizmine güvendiğini anlatan Elmas, 'Makro verilerde de büyük bir sorun gözükmüyor. Dünyada ne varsa Türkiye'de de o oluyor. Dünyadaki ekonomik faaliyetler Türkiye'deki faaliyetleri etkiliyor. Türkiye'nin siyasi gündemi ekonomimizi etkiliyor. Bütün bunların üstüne 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Bunu da başarılı bir şekilde atlatmış ve herşeye sahip çıkan bir millet var. Eğer millet herşeye sahip çıkıyorsa orada milletin sırtı yere gelmez. Burada en önemli güç önce Allah, sonra millettir.' şeklinde konuştu.

Elmas, geçen yıl ağustos, eylül ve ekim aylarında satış rekorları kırdıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

'Ülkenin gündemini pozitif etkiliyoruz. Güçlü yanımızı ortaya çıkarmış oluyoruz. 2016 yılını tüm sektör olarak rekorla kapattık. Bizler bir miktar da karlılığımızdan fedakarlık yaptık. Dolayısıyla 2017'ye daha farklı bakmıyorum. Ekonomik olarak dünya çapında baktığımızda 2016'dan daha kötü bir dünya gözükmüyor. Referandumu sağ salim geçirirsek ben iyi olacağımıza inanıyorum. Türkiye'nin daha iyi bir yönetime kavuşacağına inanıyorum.

Toplumun orta kesiminin dikkate alınarak daha büyük bir konsensusla işlerin yürüyeceğini düşünüyorum. Böyle bir ortamda da her şey pozitif olur. Genç nüfusumuz bizim en önemli kaynağımız. İç talebimiz ve konut ihtiyacı çok yüksek. Bütün bunları bir araya getirince konut üretmemek için bir sebep kalmıyor. Yeter ki biz insanlarımızı erişebilir hale getirelim. Son kampanyaların da bu kadar başarılı olmasının sebebi budur. İnsanlar referandum öncesi koşarak konut alabiliyorlarsa geleceğe dair o kadar karamsar değillerdir.'

Konut kampanyanlarında 240 ay olan faiz oranlarının yeterli bir seviyeye çekilemediğini kaydeden Elmas, 'Faiz oranlarında 240 ayı 0,50'lere çekebilirsek geniş kesimlerin rahat erişimini sağlamış oluruz. 2017 ciro hedefimiz ise 1 milyar TL.' bilgisini verdi.

Elmas, yabancıya satışta çok güzel düzenlemeler yapıldığına dikkati çekerek, 'Önümüzdeki dönemde sektör olarak kampanyalar düzenleyeceğiz. Körfez bölgesine, Türk Cumhuriyetlerine, İran ve Rusya pazarlarına yabancı satışımızı mutlaka yükselteceğiz.' şeklinde konuştu.

- Daireler 'Akıllı Ev' sistemleri ile donatılıyor

Verilen bilgiye göre, Sur Yapı Excellence Koşuyolu, Avrasya tünelinin Anadolu Yakasının girişinde bulunuyor.Sur Yapı'nın inşa ettiği Excellence Koşuyolu, İstanbul'da Koşuyolu'nun en değerli arazilerinden biri üzerinde yükseliyor. 57 bin 700 metrekare inşaat alanı bulunan proje her anlamda mükemmelliği hedefleyen bir anlayışla tasarlandı.

184 daire ve 27 dükkândan oluşan Excellence Koşuyolu’nda daireler 'Akıllı Ev' sistemleri ile donatılıyor. Proje içerisinde konut ve home ofislerin yanı sıra bir de alışveriş caddesi bulunuyor. Koşuyolu’nun doğal dokusuna uygun alışveriş caddesinde birbirinden ünlü cafe & restoran alanları, ünlü bir spor markasının fitness merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu ile yürüyüş parkları da bulunuyor.

Projenin dokusu, mimarisi, lokasyonu, 'Akıllı Ev' sistemleri ve malzeme seçimi 'mükemmellik' çatısı altında buluşuyor. Excellence Koşuyolu’ndan Avrasya Tüneline girildiğinde Zeytinburnu - Topkapı yalnızca 15 dakika sürüyor. Aynı şekilde proje sakinlerinin Avrasya Tüneli ile Atatürk Havalimanına ulaşımı da çok kolay.

Excellence Koşuyolu’nun apartman blokunda yer alan daireler geniş ailelere özel olarak tasarlandı. Apartman bloğunda yalnızca 3+1, 4+1 ve dubleks dairelerin yer aldığı projede 3+1’ler 204-227 metrekare aralığında, 4+1’ler 246-381 metrekare aralığında. Proje yüksek kotta olduğu için projede bulunan daireler Kız Kulesi, Haydarpaşa, Adalar, tarihi yarımada ve şehir manzarasına hakim bir konumda bulunuyor. Apartman bloğu dışındaki diğer 4 blokta ise özellikle 57-69 metrekare aralığında 1+1 ve 97-156 metrekare aralığında 2+1 az katlı daireler ve home ofisler dikkati çekiyor.

- 'Interkom hizmeti de verilecek'

'Akıllı Ev' sistemiyle lambaların veya musluğun açık kalması sorunu ortadan kalkacak. Hırsız alarm butonu evdeyken ya da dışarıdayken aktif hale getirilebilecek. Ayrıca evler perde ve benzeri aksesuarların otomasyona bağlanacak şekilde tüm gerekli altyapı hazırlanmış şekilde teslim edilecek. Dairelere giriş ise anahtar ya da parmak izi ile yapılırken, dairelerden uzun süreli çıkışlarda panelde yer alan çıkış moduyla bütün elektrik ve mekanik sistemler devre dışı bırakılabilecek.

Kaynak: AA