Selamiçeşme Köprüsü'nün Yıkımına Başlandı

Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmalarına başlandı.

Kadıköy'de Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmalarına başlandı.

Kadıköy'ün Göztepe ve Feneryolu mahalleleri arasındaki Mustafa Mazharbey Sokağı'nda bulunan Selamiçeşme Köprüsü, yaya ve araç trafiğine kapatılmasının ardından, üzerindeki elektrik tesisatı sökülerek yer altına alındı.

Marmaray Projesi kapsamında yıkımına başlanan köprüde, delinen beton içerisindeki demir bağlantıların ayrılmasından kesilen beton bloklar, vinç yardımıyla kaldırıldı.

Yıkılan köprünün yerine bisiklet yoluyla engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Köprü yıkımı nedeniyle ana arter statüsündeki Mustafa Mazharbey Sokağı’nın taşıt ve yaya trafiği, yaklaşık 20 metre ötede inşa edilen çift şeritli geçici yola verildi.

Geçici yol, yıkılan eski yaya köprüsünün bulunduğu Güzel Sokak ile Kültür Sokağı’nı bağlıyor ve söz konusu sokaklar ana arter görevi üstleniyor.

Çalışmalar 180 günde tamamlanacak.

Öte yandan bölgede pazartesi günleri kurulan semt pazarı Kültür Sokağı’nda varlığına devam edecek. Eyüppaşa Sokağı, Bahçeler Sokağı ve kısmi olarak da Kumbaracılar Sokağı, çıkmaz sokak haline gelirken 'FB1' numaralı İETT otobüs hattının güzergahı üzerindeki Özgürlük Parkı Durağı, Trafik Amirliği Durağı ve Mustafa Mazharbey Durağı iptal edilerek, hat, mevcutta 'GZ1' hattı ile aynı güzergahı paylaşarak, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinden çalıştırılıyor.

Geçici trafik sirkülasyon planına göre, daha önce tek yön olan ve Bağdat Caddesi’ne inen Güzel Sokağı, çift şeritli düzenlenerek sokakta araç park edilmesinin önüne geçildi. Bağdat Caddesi’nden Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ne çıkmak isteyen sürücüler, Güzel Sokağı’ndan giriş yapabilecek. Alternatif olarak Tuğrul Sokağı, Gülden Sokağı, Mehmet Seyda Sokağı ve Ayazma Sokağı güzergahı kullanılabilecek.

Kadıköy Belediyesi, kullanım süresinin dolduğu, deprem güvenliği standartlarına ve engelli kullanımına uygun olmadığı gerekçesiyle köprünün yıkılarak yenilenmesini, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinden talep etmişti.
Kaynak: AA