Şehit Aileleri Bir Araya Geldi

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan'ın girişimleriyle başlatılan, ''Kahramanlar diyarından Adana'ya şehitler köprüsü'' programı kapsamında, iki ildeki şehit yakınları bir araya geldi.

Kahramanmaraş'tan gelen şehit yakınlarını valilik bahçesinde beraberindeki diğer şehit aileleriyle karşılayan Demirtaş çifti, konuklarını toplantı salonunda ağırladı.

Vali eşi Özkan, burada yaptığı konuşmada, aileleri oldukları mekandan uzaklaştırmak için bu projeyi yaptıklarını bildirdi.

İller ve yöreler farklı olsa da yaşanan acının aynı olduğunu belirten Özkan, ''Amacımız, bu acıyı yaşayanları oldukları mekandan biraz olsun uzaklaştırabilmek. Farklı bir gün yaşatabilmek.'' dedi.

Vali eşi Demirtaş da bu tarz projelerin devam edeceğini söyledi.

Kahramanmaraş'tan gelen şehit ailelerini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

''Onları başka projelerle ağırlamayı da istiyoruz. Plan ve projelerimiz var. Onlara farklı bir atmosfer göstermek için bu tarz bir etkinlik yapmaya karar verdik. Daha güzellerini yapmaya çalışacağız. Onları kendileri gibi kader arkadaşları ile bir araya getirmek daha mutlu etti. Biz onu fark ettik. Bundan dolayı böyle bir şeye kalkıştık. Umarım doğru bir şey yapıyoruzdur. Umarım mutlu edebilmeyi başarmışızdır.''

Adıyaman'da askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan sonrasında kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Er Mücahit Şimşek’in annesi Özlem Şimşek de, evladını kaybettiği için çok üzgün olduğunu, fakat yalnız olmadığını her daim hissettiğini dile getirdi.

Şehit annesi olduğu için gururlu olduğunu vurgulayan Şimşek, 'Ben bir evladımı kaybettim diye çok üzüntü yaşıyordum. Allah'ın katında mutluyum. Bizler yalnız değilmişiz. Bizler evladımızı kaybettik ama Türkiye Cumhuriyeti arkamızda. Biz bunlarla gurur duyuyoruz. Bizim evlatlarımız genç yaşta soldu ama kırmızı bayrağımızın altında hür yaşıyoruz. Çok şükür.'' şeklinde konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan Havacılık Daire Başkanlığı tesislerine düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Yunus Uğur'un annesi Asiye Uğur 'Vatan sağolsun' diyerek göz yaşlarını tutamadı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş İsmail Demir'in annesi Hayriye Demir de, 'Bir nebzede olsa acımızdan uzaklaştık. Diğer ailelerle tanıştık. Onlar ile acımızı paylaştık. Devletimiz arkamızda, yanımızda her zaman için Allah razı olsun. Çocuklarımızın kanlarını döktüğü bu vatanı kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Bölünmeyecek vatanımız. Bir ölürüz. Bin diriliriz. Şehit annesi olarak da mutluyum. Acısı unutulmaz ama vatanımız sağolsun.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından birbirleriyle tanışan ve sohbet eden aileler daha sonra, Çoban Dede Türbesi, Ramazanoğlu Konağı, Ulu Cami ve Merkez Cami'yi ziyaret etti.

Buralarda dua edip, ibadetlerini yerine getiren şehit yakınları, Seyhan Nehri üzerinde de gondol gezintisi yaptı.

Kaynak: AA