Sakarya'da Engelli Öğrencisini Sırtında Taşıyan Öğretmen

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun, 'Yahya Celep, gün ışığına çıkmamış fedakar öğretmenlerimizin de birer sembolü haline geldi. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyorum'

Sakarya'nın Karasu ilçesinin Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, arkadaşlarıyla spor aktivitelerine katılabilmesi için yürümekte güçlük çeken bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıyan beden eğitimi öğretmeni Yahya Celep'in gün ışığına çıkmamış fedakar öğretmenlerin sembolü haline geldiğini belirtti.

Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Limandere Mahallesi'nde Cumhuriyet Ortaokulunda beden eğitimi öğretmenliği yapan Celep'in yürümekte güçlük çeken bedensel engelli kız öğrencisini spor aktivitelerinde yer alması için sırtında taşıması sırasında çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafa olumlu tepkiler olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Öğretmenlerin kiminin bir dağ köyünde soba başında, kiminin bir şehirde TÜBİTAK projesinde eserlerini ortaya koyduğunu vurgulayan Dursun, fakat bunların gün yüzüne çıkmadığını, o nedenle tüm fedakar öğretmenlerin birer Yahya Celep olduğunu söyledi.

Dursun, öğretmenlerin çevresini aydınlatan kişiler olduğuna değinerek 'Yahya Celep, gün ışığına çıkmamış fedakar öğretmenlerimizin de birer sembolü haline geldi. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu haberi vatandaşlarımıza ulaştırma noktasında göstermiş olduğu çabalardan dolayı basınımıza da çok teşekkür ediyorum.' dedi.

- 'Bu davranışlarına alışığız'

Okul müdürü Gökhan Kocabuğa da böyle bir öğretmenle çalışmaktan gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Bizim için çok gurur verici bir olay. Yalnız biz bunlara alışığız. İlk defa sosyal medyada çıkmasına rağmen sene başından beri bu öğrencimizle ilgilenmelerine hep şahit olduk. Basketbol oynarken hep sırtına aldığını, voleybol oynarken sırtına aldığını biliyoruz. Diğer arkadaşlarıyla yaptığı hiçbir etkinlikten alıkoymuyor. Kendisine de minnettarız. Gerçekten çalışkan, fedakar ve gayretli bir arkadaşımız. Kendisi de sosyal medyaya çıkmayı asla sevmeyen biri. Yaptığı olay aslında bizim için çok normal ama ilk kez böyle ortaya çıktığı için biz de şaşırdık.'

Bu tür davranış sergileyen çok öğretmen olduğunu ifade eden Kocabuğa, Celep'in sadece bir örnek olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA