Sağlık Bakanlığı Heyeti Kırgızistan'da

Sağlık Bakanlığı heyeti, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı devam eden 51 yataklı hastanede istihdam edilecek sağlık personelinin seçimi için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

Heyet, 'Kırgız-Türk Dostluğu Bişkek Hastanesi'nin inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev ile görüştü.

Görüşmeye, Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Ali Özgün ve TİKA Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil katıldı.

Büyükelçi Kılıç, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tıp alanında çok yol katettiğini, sahip olduğu tecrübeyi kardeş ve dost Kırgızistan ile paylaşmayı hedeflediğini söyledi.

Kırgızistan Sağlık Bakanı Batıraliyev, ülkesinde sağlık sektörünün gelişmesi için verdiği destekten ötürü Türk halkına ve devletine teşekkür etti.

Batıraliyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada da Kırgızistan ve Türkiye'nin ortaklaşa 'Kırgız-Türk Dostluğu Bişkek Hastanesi'nin Yönetim ve İşletim Protokolü'nü imzaya hazırlayacağını aktararak Sağlık Bakanlığı heyetinin, Bişkek'teki hastanede istihdam edilecek sağlık personelin seçimi için 3 gün boyunca çalışmalar yürüteceğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Daire Başkanı Dr. Selami Kılıç'ın başkanlığındaki heyette, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş ve Başhekim Yardımcısı Dr. Halil Yılmaz, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Birinci Hukuk Müşaviri Erol Demirci yer alıyor.

Bişkek'in batısında 13 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen dört katlı 'Kırgız-Türk Dostluğu Bişkek Hastanesi'nde 2 ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, ultrason ve röntgen birimleri, konferans salonu ve modern laboratuvarlar bulunacak.

Kaynak: AA