Rusya'nın BM Temsilcisi Churkin'e Cesaret Nişanı

Rusya, New York'ta hayatını kaybeden Churkin'e gıyaben cesaret nişanı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, New York'ta hayatını kaybeden Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin için taziye mesajı yayımlayarak, cesaret nişanı verilmesini öngören kararnameyi imzaladı.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, görevi esnasında gösterdiği özveri, kararlılık ve yüksek profesyonellikten ötürü, Churkin'in, Rusya cesaret nişanıyla ödüllendirilmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, Putin'in taziye mesajında, Churkin'in ani ölümünün Rus dış politikası için ağır ve telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak nitelendirdiği, eşi, ailesi ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileklerini ilettiği kaydedildi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilciliği görevini 2006 yılından beri yürüten Churkin, dün sabah Rus misyonunda aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Kalp krizi geçirdiği duyurulan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Churkin'in kesin ölüm nedenine ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Churkin, 1952 yılında dünyaya gelmiş ve 1974'te dışişleri kariyerine başlamıştı. Irina Churkina ile evli olan Rus büyükelçinin, Anastasia adında bir kızı ve Maksim isimli oğlu bulunuyor.

Kaynak: AA