Ölçü Ve Tartı Aletleri Denetimi Yapıldı

Bilecik Belediyesi Grup ve Ölçüler Ayar Memurluğu ile Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde, Kapalı Pazar’da ölçü ve tartı aletleri denetimi yapıldı.

Ölçü Ve Tartı Aletleri Denetimi Yapıldı
Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde ölçü ve tartı aletleri kontrol edilerek, esnafa doldurmaları için beyanname verildi.

Grup ve Ölçüler Ayar Memuru Ali Aydın, denetimler hakkında yaptığı açıklamada, esnafın, 2017 yılı muayene ve damgalandırma işlemlerini 28 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar Bilecik Belediyesi Grup ve Ölçüler Müdürlüğü’ne yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

’’Bilecik Belediye Başkanlığı Grup Ölçüler ve Ayar Memurluğu olarak, Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri ile birlikte Kapalı Pazar’da belirli aralıklarla denetimler gerçekleştiriyoruz. Esnafımızın kullanmış olduğu terazileri her 2 yılda bir periyodik olarak belediyemize ölçü ve tartı beyannamesini vererek, kontrollerini yaptırmak zorundalar. Biz de buna istinaden Zabıta Müdürlüğü çalışanları ile denetim gerçekleştirdik. Şu anda esnafımızın kullandığı terazilerde bir sıkıntı olmadığını gördük. Bunun yanında vatandaşımıza beyannamemizi veriyoruz ve ne şekilde doldurup belediyeye getireceklerini de anlatıyoruz. Buradaki amacımız, insanlarımızın daha sağlıklı, doğru ve kaliteli bir hizmet almalarıdır. Diğer yandan vatandaşlarımızın muayene ve damgalandırma işlemlerini yapmalarını hatırlatıyor ve buna ilişkin beyanname veriyoruz.’’
Kaynak: İHA