Öğrenciler Çerkes Yemeklerini Tanıdı

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine, Çerkes kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden ’Şıpsı’ ve ’Abısta’ yapımı anlatıldı.

Öğrenciler Çerkes Yemeklerini Tanıdı
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağında, Öğretim Görevlisi Osman Güldemir’in ’Mutfak Uygulamaları 2’ dersi kapsamında öğrencilere, Mesut Barut ve eşi Yaşar Barut tarafından kültürlerinin önemli lezzetleri tanıtıldı. Kültürlerini yaşatmak için çalışmalar yürüten Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği ve Barut Ailesi, çaldıkları akordiyon eşliğinde öğrencilere ’Abısta’ ve ’Şıpsı’ yapımının inceliklerini anlattılar. Öğrenciler de hem yemekler hem de Çerkes kültürü hakkında merak ettiklerini Barut Ailesine sorma fırsatı yakalarken, Barut Ailesi de programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çok verimli bir ders geçirdiklerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, "Kültürlerini yaşatmak için çalışmalar yürüten Barut Ailesi bizimleydi. Mesut Barut, akordiyonla parçalar icra ederken, eşi Yaşar Barut’ta Şıpsı ve Abısta yaptı. Şıpsı, genel olarak Çerkes tavuğu olarak bilinen yemek ama bugün yaptıkları sıcak olarak tüketilen şekli. Bunun yanında da her zaman tükettikleri mısır unundan yapılan Abısta hazırladılar. Bunu pasta olarak da niteleyenler var. Ayrıca kültürlerine dair bilgiler vererek öğrenci arkadaşlarımızı bilgilendirdiler. Kendilerine vakitlerini ayırdıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA