MÜSİAD Türkiye Ve Dünya Ekonomisini Ele Aldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi tarafından '2017 Yılında Dünya ve Türkiye Ekonomisi Görünümü' konulu konferans düzenlendi.

MÜSİAD'ın 3. Dönem Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Bolat, konferansta yaptığı konuşmada, siyasi istikrarın olması durumunda ekonomik istikrarın da o derece iyi olacağını söyledi.

Dünyada dengelerin değiştiğini, önceki yıllarda ABD'ye giden para akışının yüzde 80'ken şimdi bu oranın yüzde 50'lere kadar düştüğüne işaret eden Bolat, bu yüzden 'Arap Baharı' adı altında Ortadoğu'ya yön verilmesi ve kontrolün ele geçirilmesi için hareket edildiğini söyledi.

Bolat, 15 Temmuz darbe girişiminin nedenlerinden birinin de ülkeyi karanlığa sürüklemek olduğunu, ama bunu başaramadıklarını belirtti.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun da ellerinden geldiği ölçüde çalışarak, kentin ve ülkenin büyümesini sağlayacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından 2002'den beri MÜSİAD Sakarya Şubesi üyesi olan ve görevini oğlu Semih Kar'a devreden Metin Kar'a 'Onur Üyeliği Beratı' takdim edildi.

Kaynak: AA