'Milli Seferberlik' Programı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Afşin Ticaret ve Sanayi Odası (ATO) iş birliğinde, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı iş adamlarına anlatıldı.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, ATO toplantı salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'milli seferberlik' çağrısı doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun başlattığı Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programını kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Çalışma hayatında ilan edilen milli seferberliğin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade eden Yüce, 'Seferberlik deyince genelde aklımıza cephede topla, tüfekle ve tanklar ile yapılan savaş geliyor. Fakat savaş, artık boyut değiştirdi. dünyada artık soğuk savaş dönemi bitti ve onun yerini masa başında yapılan savaşlar aldı.' diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin işgal girişimi olduğunu belirten Yüce, şunları söyledi:

'Ülkemiz, siyasi, politik, askeri ve ekonomik olarak saldırı altında. Bütün bunların üstesinde gelebilmek için hükümetimiz ve devletimiz gerekli önlemleri alıyor. Ülkemizde yaşayan her bireyin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan istihdam seferberliğine destek vermesi gerekiyor.'

Ülkenin içinde bulunduğu en büyük problemin işsizlik konusu olduğuna değinen Yüce, İŞKUR aracılığıyla yürütülen projeler kapsamında 2017'de istihdamdaki artışın 1 milyon 500 bin civarında hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can da seferberliğin her zaman savaş döneminde olmayacağını belirterek, Türkiye genelinde ekonomi ve istihdam alanında başlatılan seferberliğin ülkenin kalkınması için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Toplantıya, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç ile iş adamları katıldı.

Kaynak: AA