Kardeş Okullar Belli Oldu

Düzce’de kardeş okul projesi hayata geçirildi. Projenin ilk adımı olan okulların eşleştirmesi yapıldı.

Kardeş Okullar Belli Oldu
Düzce Valiliği İl Halk Kütüphanesi Salonunda "Kardeş Okul Projesi" tanıtım toplantısı okul müdürlerinin katılımı ile yapıldı.

Tanıtımda ilk olarak görevli öğretmen tarafından projenin amaçları anlatıldı. Ardından ise konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce’de eğitimin kalitesini artırmak için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek “Bizler okullarımıza sonuna kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat bazı okullarımız var ki imkanları çok iyi. İmkanları öyle bir noktaya ulaşıyor ki kendileri için yapacak bir şeyleri kalmıyor. Ancak bazı okullarımızda var ki imkansızlıklar içerisinde. Projede yapacaklarımızdan bir tanesi imkanı iyi olan okulların, durumu olmayan okullar ile bu imkanlarını paylaşmaları. Bu projenin amaçlarından bazıları da okulların fiziki imkanlarına, kütüphanelerine katkılarda bulunmaları, okullar arası diyalogun gelişmesine olanak sağlayacak” dedi.

Vali Zülkif Dağlı ise Kardeş Okul projesinin ülkemizin farklı bölgelerinde uygulanan bir proje olduğunu işaret ederek “Projeye 3 yıllık bir süre konmuş. 1,5 yıl sonunda proje ile ilgili izleme değerlendirme yapılabilir. Burada ki amaç şu değil. Burada imkanı iyi olan bir okul var diğer okulun imkanı yok, o zaman imkanı iyi olan okul diğerine yardım etsin. Böyle bir şey değil. Ancak bu faaliyetlerden biri olabilir. Bu projede kültürel, sosyal bir etkileşim sağlamak önemli. Bu proje içinde kardeş okullar kendi aralarında geliştirdikleri projeler ile bu projeye katılacaklar. Proje içinde proje yapacaklar. Diğer türlü isteksizlik çıkar ortaya. Bazı köy okulları var, merkezde ki birçok okuldan daha başarılı. Her şeyleri ile dört dörtlükler. İmkanları zorlayarak bazı şeyleri başarmışlar. Yani burada okulların fiziki yardımlaşmadan çok kültürel ve sosyal yardımlaşması önemli” dedi.

Konuşmaların ardından ise eşleşmesi yapılan okullar açıklandı.
Kaynak: İHA