'Kahramanlar Diyarından Adana'ya Şehitler Köprüsü'

Kahramanmaraş ve Adana valilerinin eşleri tarafından organize edilen “Kahramanlar Diyarından Adana’ya Şehitler Köprüsü” etkinliği kapsamında şehit aileleri Adana’da bir araya geldi.

'Kahramanlar Diyarından Adana'ya Şehitler Köprüsü'
Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan ile Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Adanalı şehit aileleri Kahramanmaraş’a gitti. Yine iki vali eşi tarafından "Kahramanlar Diyarı’ndan Adana’ya" isimli bir organizasyonla Kahramanmaraş’taki şehit aileleri Adana’ya getirildi.

Konuk aileler Adana Valiliği bahçesinde Demirtaş çifti tarafından karşılandı.

“Size ve çocuklarınıza minnettarız”

Toplantı salonuna geçen şehit ailelerine "Hoş geldiniz" diyen Vali Demirtaş, duygu dolu anlar yaşadı. Salona ilk girdiğinde üzüntüsünden konuşamayan Demirtaş, sonra tekrar salona gelerek, "Sizler hem şehitlerimizin, hem ailelerimiz hem de milletimizin emanetisiniz. Sizleri çok seviyoruz. Sizler gerçekten en güzel varlıklarınızı; çocuklarınızı, canınızı ciğerinizi toprağa verdiniz. Vatan için millet için bayrak için. Size ve çocuklarınıza minnettarız" diye konuştu.



“Acılar aynı”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan ise, “Adana bizi şehit aileleri ile birlikte ağırlıyor. İller, yöreler farklı olsa da yaşanan acılar aynı. Yaşanan acıyı paylaşan insanları bir araya getirmek amacındayız. Oldukları mekandan onları bir an olsun uzaklaştırabilmek. Farklı bir gün yaşayabilmek. Bu amaçla yola çıktık” dedi.



“Daha başka projelerimiz var”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş da bu tarz projelerin devam edeceğini kaydederek, “Bizler de şu an Kahramanmaraş’tan gelen şehit ailelerimizi ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Onları başka projelerle ağırlamayı da istiyoruz. Projelerimiz var. Onlara farklı bir atmosfer göstermek için bu tarz bir etkinlik yapmaya karar verdik. Daha güzellerini yapmaya çalışacağız. Onları kendileri gibi kader arkadaşları ile bir araya getirmek daha mutlu etti. Biz onu fark ettik. Bundan dolayı böyle bir projeyi hayata geçirdik. Umarım doğru bir şey yapıyoruzdur. Umarım mutlu edebilmeyi başarmışızdır” ifadelerini kullandı.

“Evlatlarımız genç yaşta soldu”

Şehit Jandarma Er Mücahit Şimşek’in annesi Özlem Şimşek ise evladını kaybettiği için üzgün olduğunu fakat yalnız olmadığını anladığı için mutluluk duyduğunu belirtti.

Şimşek, daha sonra şunları söyledi:

“Ben bir evladımı kaybettim diye çok üzüntü yaşıyordum. Allah’ın katında mutluyum. Neden? Ben bir şehit annesi olduğum için. Bizler yalnız değilmişiz. Bizler evladımızı kaybettik ama Türkiye Cumhuriyeti arkamızdaymış. Biz bunlarla gurur duyuyoruz. Bizim evlatlarımız genç yaşta soldu ama kırmızı bayrağımızın altında hür yaşıyoruz. Çok şükür. Ben bir şehit annesi olduğum için gurur duyuyorum.”

Ankara’da darbeci askerler tarafından şehit edilen polis memuru Yunus Uğur’un annesi Asiye Uğur ise “Vatan sağolsun” dedikten sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

“Bir ölür, bin diriliriz”

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırıda lojmanda şehit olan Jandarma Astsubay Üst Çavuş İsmail Demir’in annesi Hayriye Demir de, “Bir nebze de olsa acımızdan uzaklaştık. Diğer ailelerle tanıştık. Onlarla acımızı paylaştık. Devletimiz arkamızda, yanımızda her zaman için Allah razı olsun. Çocuklarımızın kanlarını döktüğü bu vatanı kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Bölünmeyecek vatanımız. Bir ölürüz. Bin diriliriz. Şehit annesi olarak da mutluyum. Acısı unutulmaz ama vatanımız sağolsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra Kahramanmaraş’tan gelen şehit aileleri Adana’daki şehit aileleri ile birlikte tarihi mekanları gezdi.
Kaynak: İHA