İzmirli Makedonyalılar Başkan Şirin'i Ziyaret Etti

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İzmir Makedonya Göçmenleri Derneği’nin yeni yönetim kurulu üyeleri ile Turgutlu Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni makamında ağırladı.

İzmirli Makedonyalılar Başkan Şirin'i Ziyaret Etti
İzmir Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamdi Yenidoğan, yönetim kurulu üyeleri Enver Şimşek, Kadir Altınkalp ve Muammer Gezginci ile Turgutlu Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Özduman, yönetim kurulu üyeleri Nihiye Özduman, Nurettin Özduman, Pervin Can Erkul ve Ekrem Dervent, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i ziyaret etti. İzmir Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yenidoğan, yeni yönetim kurulunu Başkan Şirin’e tanıtarak, “Amacımız ve hedefimiz Türk Kültürü’nün en önemli mihenk taşlarından birini oluşturan Makedonya geleneği ve göreneğini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmaktır. Bu doğrultuda da el ele gönül gönüle kalacağımızdan şüphe duymuyoruz” dedi.

Başkan Şirin de her iki derneğe ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Her iki derneğimizin ziyaretleri bizleri son derece mutlu etti. Yeni yönetim kurulu üyeleri ile tanışma imkanı bulduğum İzmir Makedonya Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği üyelerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Kendilerinin de ifade ettikleri gibi önemli olan kültürümüze sahip çıkmak, geleneğimizi ve göreneğimizi yaşatmaktır. Bu anlamda da her hemşeri derneğimize olduğu gibi kendilerinin de yanlarında olacağız” dedi.

Kaynak: İHA