İşaret Dili İle İstiklal Marşı Okudular

Turgutlu ilçesinde Şehit Abdullah Olçok Ortaokulu öğrencileri, müzik öğretmenlerinin derslerden arda kalan zamanlarda öğrendikleri işaret dili ile istiklal marşını okudular.

İşitme engelli bireylere yardımcı olmak ve onları daha iyi anlamak için müzik derslerinden arta kalan zamanlar da ve teneffüs aralarında Öğretmenlerinden eğitim alarak işaret dilini öğrenen öğrenciler, işitme engelliler için konser vermeyi hedefliyorlar.

Öğrencilerinin duyarlılığından dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Müzik Öğretmeni Kevzer Kızıltuğ, 'Öğrencilerimle işitme engelli bireylerin toplumda farkındalıklarını sağlamak adına böyle bir çalışma yaptık. Çok güzel de bir uyum sağladık. Öğrencilerime teşekkür ederim.' diye konuştu.

Abdullah Olçok Ortaokul Müdürü Mehmet Taşçı da yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

'Okulumuz öğrencilerinin engelli yaşama farkındalık oluşturmak için işaret dili ile istiklal marşı söylemeleri bizi çok mutlu etti. Ben, öğrencilerimize ve öğretmenimiz Kevser Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Toplumda engelli kardeşlerimizi çekmiş oldukları sıkıntıları bir nebze olsun dile getirebilmek ve öğrencilerimizle de bu konuda farkındalık oluşturabilmek için böyle bir çalışma yapıldı. Öğrenci ve öğrenci velileri adında, öğrencilerimize ve Kevser öğretmenimize teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA