Fransa Ulusal Cephe Partisinin Lideri Le Pen'in Lübnan Temasları

Lübnanlı Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi Lideri Caca: 'Beşar Esed, Suriye ve bölgedeki en büyük teröristtir'.

Lübnanlı Maruni Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi Genel Başkanı Semir Caca'dan, Suriye rejiminin başındaki Beşar Esed'i, Suriye ve bölgedeki en büyük terörist olarak niteledi.

Beyrut'ta temaslarda bulunan Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı ve Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen, Maruni Hristiyan Lider Semir Caca ile Caca'nın konutunda bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Caca, Le Pen'in Suriye konusundaki açıklamalarına karşın, 'Terörün dini yoktur. Beşar Esed, Suriye ve bölgedeki en büyük teröristtir. Esed'in Lübnan'da 2005 yılına kadar yaptığı askeri operasyonları unutmadık.' dedi.

Marine Le Pen, dün başbakan Saad Hariri ile görüşmesinin ardından, 'Bizim için bir yandan Beşar Esed diğer yandan DEAŞ'ı seçmekten başka uygulanabilir ve makul bir çözüm yok. Ehveni şer olarak Beşar Esed, bugün Fransa için DEAŞ'tan daha güven veren bir çözüm gibi göründüğünü açık bir şekilde başbakana da ifade ettim.' ifadelerini kullanmıştı.

Suriye rejimi, 2005 yılında Lübnan'da yaklaşık 30 yıllık askeri varlığını sonlandırmasının ardından gerçekleşen birçok siyasi cinayet ile suçlanıyor.

- Le Pen'in Beyrut temasları

Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı ve Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen, bu sabah Lübnan temasları kapsamında müftüyle görüşmesi sırasında kendisinden başörtüsü takması istenince müftülüğü terk etmişti.

Lübnan Müftülüğü, konuya ilişkin açıklamasında Le Pen'in tutumunu 'uygunsuz davranış' olarak niteleyerek yaşananlardan üzüntü duyduklarını açıklamıştı.
Kaynak: AA