EŞYODER'in 3'Üncü Yaş Günü Kutlama Etkinliği

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) 3’üncü yaş gününü, şairlerin, ozanların, yazarların ve sanatçıların katılımı ile coşkulu bir şekilde kutladı.

EŞYODER'in 3'Üncü Yaş Günü Kutlama Etkinliği
Bir restaurantın toplantı salonundaki kutlama etkinliğine çok sayıda Eskişehirli şairler, yazarlar, ozanlar ve sanatçılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin sunuculuğunu eğitimci şair Minevver Sezer ve Kadriye Alkan yaptı. EŞYODER Başkanı şair Ertuğrul Şakar, kutlama etkinliğinin açılış konuşmasında, "Eskişehir’de, EŞYODER’i kuralı 3 yıl oldu ve 3’üncü yıl dönümünü burada Eskişehirli şairler, yazarlar, ozanlar ve sanatçıların katılımlarıyla birlikte toplantı yaparak kutluyoruz. Üç sene içerisinde yaptığımız çalışmaları sizlere sunduk. Şairlerimizin, yazarlarımızın, ozanlarımızın, sanatçılarımızın dernekleşmesi ve sivil toplum gücü meydana getirmesi sevindirici bir gelişmedir. Diğer sanat ve kültür derneklerimizle bir araya gelerek ortak bir platform oluşturulmasında, güç birliği ve ortak hareket edilmesinde sayısız yararlar vardır’’ ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan şairler tanıtıldı, şiirler okundu, türkülen söylendi. Yazarlar, yazdıkları kitapları okuyucularına sundu. Şair Fikret Akın, Ozan Hasan Bakırcı’nın sazı eşliğinde Eskişehir türkülerini söyledi.

Ozanlardan Tahsin Genç, Ozan Arif Çayır sazları eşliğinde Eskişehir türkülerini ve şarkılarını söylediler. Etkinliğin sonunda EŞYODER üyelerine yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA