Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener Karabük'te

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, 16 Nisan’da oylanacak olan Anayasa değişikliğine kimlerin karşı çıktığını sorarak, "Türkiye’de icrayı çabuklaştırdığı için, bürokratik vesayeti belli oranda yok edeceği için, krizler çıkamayacağı için, krizlerden nemalanan siyasi oluşumlar buna karşı çıkıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener Karabük'te
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Eğitim Bir Sen, Önder ve Cihannüma Dernekleri tarafından Karabük Öğretmenevi’nde düzenlenen "Yeni Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" toplantısına katıldı.



“Dış politikada 2 prangamız var”

Şener burada yaptığı konuşmada, "Kişiler baz alınarak sistem oluşturulmaz" diyerek, "Türkiye’de dış politikada bırakılan iki tane pranga vardır. Bir tanesi Kıbrıs meselesi, bir tanesi de Ermeni meselesi. Eğer biz dış politikada onurlu, şahsiyetli dış politika izleyerek önemli adımlar atmaya başlarsak hemen Ermeni meselesi gündeme gelir, hemen Kıbrıs meselesi gündeme gelir ve bizi durdururlar. Bu cumhuriyet tarihi boyunca böyle olmuştur. İç politikada da siyasetin üretken olmasının önündeki en büyük engellerden bir tanesi meclis iç tüzüğü ve diğeri de mevcut anayasadır" dedi.



"CHP, sistem değişikliğine neden karşı çıkar çözmekte zorlanıyorum"

16 Nisan’da oylanacak olan Anayasa değişikliğine kimlerin karşı çıktığını soran Şener, "Türkiye’de icrayı çabuklaştırdığı için, bürokratik vesayeti belli oranda yok edeceği için, krizler çıkamayacağı için, krizlerden nemalanan siyasi oluşumlar buna karşı çıkıyor. Kim karşı çıkıyor 16 Nisan’daki anayasa değikliğine? FETÖ terör gurubu karşı çıkıyor. Kim karşı çıkıyor? PKK karşı çıkıyor. Kim karşı çıkıyor? HDP karşı çıkıyor. Kim karşı çıkıyor? Her ihtilali yapmaya hazırlık yapan ve ihtilalden sonra kendisine hükümet etme yetkisi verilen CHP karşı çıkıyor. O zaman normal işleyen demokrasilerde kendilerine siyasi ikbal görmeyen sınıflar, Türkiye’de PKK’yı iktidar yapar mı bu millet? Yapmaz. FETÖ’yü yapar mı? Yapmaz. Onlar da ihtilale girişti çünkü iktidar olmak için. İktidar umudu olmayan marjinal olan gruplar buna karşı çıkıyor, bunu anlayabiliriz. Ama CHP, bu cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün kurduğu bir parti. Bu partinin bu grupların arkasına takılarak, bu yeni Türkiye’ye hizmeti hızlandıracak olan sistem değişikliğine, iki başlılığı ortadan kaldıracak olan sistem değişikliğine neden karşı çıkar çözmekte zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Yaşadığımız süreci hafife almayın"

Anayasa değişikliğinin yalnızca ’cumhurbaşkanının şahsi ihtirasına hizmet edeceği’ ve ’tek adam olacağı’ yönünde bir karalama yapıldığını da aktaran Şener, şunları söyledi:

"100 yıl sonra yine uluslararası sistem Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada adından söz edilen, gelir seviyesi artan, parlayan bir ülke olmasını gördüğü için bunun önüne geçmek için tedbirler alıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra batı dünyasından tepkiler 15-20 gün sonra gelmeye başladı.

Neden? Çünkü bu darbe girişiminin başarılı olacağını ve kendilerinin güdümünde olan bu aşağılık sınıfın kendilerine hizmet edeceğini düşünüyorlardı. Şoke oldular, birden farklı bir sonuç çıkınca bu defa dediler ki; ’eyvah ne yapalım, ne diyelim, ne düşünelim, ne söyleyelim.’ Bir müddet kendilerine gelemediler, 15-20 gün sonra cılız tepkiler gelmeye başladı.

Bir şeyi ölçmek istiyorsanız Türkiye’nin bu hızlı adımlarla, büyük adımlarla tarihi misyonuna geri dönmesinden endişe eden batılı devletlerin yaklaşımını iyi izlememiz lazım. 15 Temmuz’da ordu içine yuvalanmış ihanet şebekelerinin darbe ve işgal girişimi, bu sadece darbe girişimi değildir, bu Türkiye’yi işgale hazır hale getirecek bir iç savaş hazırlığıdır. Yaşadığımız süreci hafife almayın. Ordu içinden pek çok insanın ordudan atıldığı ve hapse atıldığı dönemdeki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terörle mücadele etmesi gereken bütün birimlerin komutanları tutuklu ve ihraç edildi. Bu size bir şey anlatıyor mu? Şimdi bütün bu sayısal olarak eksilmiş olmasına rağmen ordumuz bugün Suriye içlerine girerek terör şebekelerinin tepesine binmiştir. Belki de düzenli orduya geçildikten sonra ki döneme ait söylüyorum, bu kadar komuta kademesinin olmadığı bir dönemde ordu çok daha büyük başarılar elde etmiştir. Neden? Çünkü burada bir oyun içinde değiller."

Şener, daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı.

Toplantıya; Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA