Çorum'da Evlilik Vaadiyle Dolandırıcılık İddiası

Çorum'da evlilik vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen Suriye uyruklu kadın ile birlikte hareket ettiği 3 kişi gözaltına alındı.

Ortaköy ilçesine bağlı Aşdavul köyünde çobanlık yapan Eray B. (34), bir arkadaşının tavsiyesi üzerine ailesiyle Gaziantep'e giderek, Suriye uyruklu Safa S. (24) ile tanıştı.

Evlilik için talep edilen 12 bin 500 lirayı Safa S'nin ailesine veren Eray B, gelin adayı ve bazı yakınlarıyla Çorum'a döndü. Burada gelin adayına yaklaşık 6 bin liralık ziynet eşyası ve elbise satın alan Eray B, istekleri üzerine Safa S'ye 7 bin 500 lira daha verdi.

Daha sonra köyde Suriyeli aileden bir kişi tarafından Eray B. ile Safa S. arasında imam nikahı kıyıldı. Ardından Suriyeli aile, Safa S'yi bırakarak köyden ayrıldı. Evde Eray B. ile ailesine içinde uyku ilacı bulunan kahve ikram eden Safa S, ailenin uyuyakalmasının ardından para ve altınları alarak evden ayrıldı.

Uyandığında dolandırıldığını fark eden Eray B. ile ailesi, İlçe Jandarma Komutanlığına giderek şikayetçi oldu. Jandarma ekiplerinin çalışması sonucu Safa S. ile beraberindeki 3 kişi, kentten ayrılmadan yakalandı.

Eray B'nin jandarmadaki ifadesinde, evlilik vaadiyle yaklaşık 50 bin lira dolandırıldığını belirterek, zanlılardan şikayetçi oldu.

Kaynak: AA