ÇOMÜ Hastanesi 304 Bin Hastaya Poliklinik Hizmeti Verdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, hastanenin geçen yıl 304 bin 67 hastaya poliklinik hizmeti verdiğini bildirdi.

Akdur, hastanede düzenlediği basın toplantısında, 271 normal yatak, 37 de yoğun bakım yatağına sahip bulunan ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinin, 22 profesör, 34 doçent, 59 yardımcı doçent, 130 araştırma görevlisi 200 hemşire-ebe, acil tıp teknisyeni, 300 yardımcı sağlık personeliyle hizmet verdiğini belirtti.

Hastanede 2016 yılında 304 bin 67 hastaya poliklinik hizmeti, 16 bin 250 hastaya da yatarak tedavi hizmeti sunulduğunu, ayrıca acil servise 61 bin 112 başvuru yapıldığını kaydeden Akdur, şunları söyledi:

'Hastanemizde kardiyoloji birimimizce ameliyatsız kapak değişimi, elektrofizyoloji laboratuvarı, koroner anjiografi hizmeti sunulmaktadır. Kulak burun boğaz hastalıkları anabilim dalınca Türkiye’de birkaç merkezde uygulanan yapay-biyonik kulak takılması ameliyatları yapılmaya başlandı. Kalp ve damar cerrahisi bölümünce açık kalp ameliyatları, kapak ameliyatları, aort ameliyatları rutin olarak yapılmaktadır. Yine aynı birimizce kalp ve akciğer yetmezliği hastalarının tedavisinde kullanılan gelişmiş bir yöntem olan ECMO uygulaması yapılmaya başlandı. Girişimsel radyoloji ünitesinde damar stent uygulamaları yapılmaktadır. Kanser hastalarının tanı ve takiplerinde kullanılan gelişmiş bir görüntüleme yöntemi olan PET görüntüleme ünitesi Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan nükleer tıp birimimizde hizmet vermektedir.'

- Yeni hastane binası

Akdur, inşaatı devam eden yeni hastane binası hakkında da şu bilgileri verdi:

'Çevre düzenlemesi ve kalan birimlerin tamamlanması için ihale gerçekleştirilmiş dosya değerlendirme süreci devam etmektedir. Yeni hastane binamız 55 bin metrekare kapalı alanda 9 kat, 100 poliklinik, 330 yatak, 70 yoğun bakım yatağı, 13 seminer salonu, 250 kişilik konferans salonu, 13 ameliyathane gibi fiziki özellikleri barındırmaktadır.'

Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Bahadır Kırılmaz, Yrd. Doç. Dr. Coşkun Zateri, Hastane Başmüdürü Adnan Şengül, Hastane Müdürü Ömer Hadımoğlu da katıldı.

Kaynak: AA