Çocuklara Matematiği Sevdiren Sergi

Matematiğin temel konularını eğlenceli şekilde çocuklara öğretmeyi amaçlayan interaktif sergi 'Harika Matematik' Sultangazi'de açıldı.

Çocuklara matematiğin temel konularını öğretmek için oluşturulan gezici sergi 'Harika Matematik' Sultangazi'de meraklılarıyla buluştu.

Katar Ulusal Bankası (QNB) Finansbank'ın ana sponsorluğunda, İstanbul Entertaiment Grup (IEG) ve Sultangazi Belediyesinin iş birliğiyle hazırlanan 'Harika Matematik' sergisi, Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı'nda çocuklarla buluştu.

Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği ve ilköğretim matematik dersi öğretim programına da uygun oluşturulan sergi ile çocuklara matematik sevgisi aşılanıyor.

Öğrenciler, 'dans eden geometri', 'haydi yuvarla', 'kule yapalım', 'aynadaki kim' ve 'dev küp' modüllerinin yer aldığı, Da Vinci Learnig'in atölye çalışmaları ve mobil sinemanın da bulunduğu sergiyi gezdi.

QNB Finansbank Kurumsal İletişim Yetkilisi Yağmur Erdoğan, Harika Matematik sergisini, çocuklara matematiği daha eğlenceli hale getirerek sevdirmek amacıyla başlattıklarını söyledi. Erdoğan, matematiği 20 farklı ünite ile işlediklerini belirterek, 'Analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini paylaşabilecekleri eğlenceli, interaktif bir sergi oluşturduk. Gezici tırlarımızla bu sergiyi Türkiye'nin birçok bölgesine götürerek, yüz binlerce öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Sergi, bugüne kadar gezici tırlarla 20 binden fazla öğrenciye ulaştı.

Kaynak: AA