'Bodrum Caz Festivali'

Bodrum Belediyesi ve Caz Derneği tarafından, yurt içi ve dışından sanatçıların katılımıyla 'Bodrum Caz Festivali' düzenlenecek.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bir kafede düzenlenen tanıtım toplantısında, sanatsal faaliyetlere her zaman destek verdiklerini söyledi.

Turizm şehirleri arasında en fazla sanatsal etkinliğin Bodrum'da gerçekleştirildiğini belirten Kocadon, 'Şimdi buna bir yenisini daha ekliyoruz. Bodrum'da 7-17 Eylül tarihleri arasında 'Bodrum Caz Festivali'ni başlatıyoruz. Bu, dünya turizm liginde oynayan Bodrum'a bir yıldız daha takmaktır. Ülkemizin bu zor günlerinde sanatın birleştirici gücüne ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.' dedi.

Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu da Bodrum'a yeni bir soluk getirmek istediklerini ifade etti.

Sanatseverler için güçlü bir program hazırlayacaklarını kaydeden Varoğlu, 'Öğrendiklerimizi burada paylaşarak Bodrumlularla bu festivali gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için hem dünya çapında hem de yurdumuzda yaşayan çok değerli sanatçıların değişik projelerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.' diye konuştu.

Festivalde ilçenin tarihi mekanlarının yanı sıra cadde ve sokaklarında da etkinliklerin yapılacağı, Bodrum ezgilerinin ise caz formunda icra edileceği belirtildi.

Kaynak: AA