Bayburt Valisi Ustaoğlu, Kurtuluş Yıl Dönümünü Kutladı

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü yayımladığı mesajla kutladı.

Ustaoğlu, mesajında, aziz milletin şehit kanlarıyla suladığı vatan topraklarının, düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün buruk bir sevinçle yad edildiğini ifade etti.

Bundan 99 yıl önce, 1. Dünya Savaşı döneminde bu toprakları işgal eden Rus Orduları ile onların işbirlikçisi Ermeni çetelerinin, Anadolu’nun kadim şehri Bayburt'ta yaptıkları vahşetle akıl tutulmalarına yol açan manzaralara neden olduklarını dile getiren Ustaoğlu, şunları kaydetti:

'Toplu halde yakılan insanlarımız, evladının hayatı bahis konusu edilen analarımız, namusu uğruna canlarına kıyan genç kızlarımız ve daha nice evlatlarımız, kardeşlerimiz, babalarımız bu zulm sırasında canlarını kaybetmiştir. Bu zilleti bertaraf etmek üzere başlatılan mücadele Bayburtumuzun 21 Şubat 1918’de Ermeni çetelerinden temizlenmesiyle perçinlenerek tüm yurtta devam etmiştir. Milletimizin gerek bu yıllarda gerekse de şu anda zulmün ve terörün her türlüsüne karşı vermiş olduğu mücadele takdire şayandır. Bu vesileyle hem geçmişte hem de bugün, aziz vatan toprakları ve Türk milletinin bekası uğrunda can veren şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımla yad ediyoruz. Yüce Allah’tan, devletimize ve milletimize böylesine vahşet dolu günleri bir daha göstermemesi dileklerimle tüm halkımızın kurtuluş gününü kutluyorum.'

Kaynak: AA