Battalgazi'nin Türk Medeniyetindeki Yeri

İnönü Üniversitesi Türk Medeniyetini Yaşatma Topluluğu, 'Battalgazi'nin Türk Medeniyetindeki Yeri' konulu söyleşi düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi salonunda, İnönü Üniversitesi Türk Medeniyetini Yaşatma Topluluğu tarafından düzenlenen 'Battalgazi’nin Türk Medeniyetindeki Yeri' konulu söyleşinin açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Mustafa Canpolat, Türklerin tarihteki yeri ve önemine değindi.

Tarihten Türkleri çıkarırsanız tarihte bir şey kalmayacağını belirten Canpolat, 'Bu saptamanın üzerine çok fazla söz söylemenin bir anlamı yok. Ancak adını ne koyarsak koyalım biz bu gücümüzün farkında değiliz. Bir aşağılanmışlık, batı hayranlığı, ezilmişlik psikolojisi içerisinde bugünlerimizi geçiriyoruz. Ama biz bu değiliz. Bu halimizden kurtulmalıyız. Atlarının nalları okyanus yalamış bir milletin evlatlarının halinin bu olmaması gerekir.' ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Türk milletinin her zaman mazlumdan yana olduğunu ifade ederek, 'Bizim milletimiz başkasına zulüm etmekten mutluluk duymamıştır. Her zaman garibanın, fakirin korunması ve kollanması için elinden geleni yaptı. Türk Milleti İslam ile müşerref olduktan sonra İslam diniyle daha mücehhez duruma geldi.' dedi.

Söyleşiyi, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Dr. Cemal Koyunoğlu, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Mustafa Sayın, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, belediye meclis üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler dinledi.

Kaynak: AA