Başkentte Dört Eczacının Öldürülmesine İlişkin Dava

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümünde dört eczacının öldürülmesine ilişkin sanık Türkmen'in yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine tevdi edilmesi talebinde bulundu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümünde dört eczacının öldürülmesine ilişkin sanık Enver Türkmen'in yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine tevdi edilmesi talebinde bulundu.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, aynı hastanede çalışan iki kişi tanık sıfatıyla dinlendi.

Tanıklardan Ayhan A, daha önce maktuller ile sanık Türkmen arasında eczane bölümündeki ilaçların eksilmesinden dolayı tartışma yaşandığını ifade etti. Olay günü maktullerden üçü ile aynı odada bulunduğunu kaydeden Ayhan A, sırtı kapıya dönük olduğu için sanık Türkmen'in odaya girdiğini görmediğini ve silahın patlama sesiyle bilincini kaybettiğini bildirdi.

Sanık ile maktuller arasında olaydan dört ay öncesine kadar bir sorun olmadığını ifade eden Ayhan A, eczane bölümündeki ilaçların eksilmesinden ötürü yaşanan olayları üst yöneticilerine rapor ettiğini ancak ilaçlarda eksilme olmadığını belirtti.

Tanık olarak beyanları dinlenen Fatma Deniz Y, olaydan önce maktuller ve sanık arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığını aktardı. Olay günü maktul Gürsu Ulaşan ile aynı odada olduğunu kaydeden Fatma Deniz Y, silah seslerini duyduğunu, kaçmaya çalışırken sanık Türkmen'in odaya girdiğini anlattı. Fatma Deniz Y, Türkmen'in elinde silah gördüğünü, odadan dışarı çıktığı esnada da silah sesi duyduğunu ifade etti.

Tanık beyanlarının ardından taraf avukatlarını dinleyen mahkeme, cumhuriyet savcısından görüşünü sordu. Duruşma savcısı, esasa ilişkin mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine tevdi edilmesini ve Türkmen'in tutukluluğunu devam etmesi talebinde bulundu.

Mahkeme, tanık beyanlarına karşı taraflara yazılı savunma için ek süre verilmesi, Türkmen'in tutukluluğunun devamı ve mütalaa için dosyanın cumhuriyet savcısına tevdi edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eczane bölümünde 24 Haziran 2016'da silahlı saldırıda, hastanede eczacı olarak çalışan İlknur Yüce, Hikmet Türk, Gürsu Ulaşan ve Özler Kiriş hayatını kaybetti. Katil zanlısı olarak tutuklanan ve yargılanmasına başlanan Enver Türkmen, cinayeti işlediğini kabul ederek pişman olduğunu söyledi.

Tutuklu sanık Türkmen, dört kez tasarlayarak adam öldürmek, kamu malına zarar vermek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından yargılanıyor.

Kaynak: AA