5 Ocak, İş, Siyaset Ve Spor Dünyasını Adana'da Buluşturdu

5 Ocak gazetesi, kuruluşunun 18. yılını kutladı.

5 Ocak, İş, Siyaset Ve Spor Dünyasını Adana'da Buluşturdu
Gazetenin imtiyaz sahibi Savaş Çokduygulu’nun ev sahipliğinde Sheraton Adana Oteli’nde düzenlenen gece, siyaset, spor ve iş dünyasının önde gelen isimlerini buluşturdu.

Geceye Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Densa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Beşiktaş eski Asbaşkanı Serdal Adalı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, eski Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Hakimler,Savcılar, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve STK temsilcileri ve Adana’nın önde gelen isimleri katıldı.

5 Ocak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Savaş Çokduygulu, gecede yaptığı konuşmasında, “18 yıldır yayın hayatını aralıksız sürdüren 5 Ocak gazetesi, Adana için, Adanalı için Bu kentin sıcak insanlarının kendini bulabileceği bir gazete çıkarmak için “Önce Adana” ruhu ile Adana’nın ciddi, tutarlı, inandırıcı, objektif ve itibarlı yerel gazetesi olmanın haklı gururunu yaşıyorken şunu asla unutmuyoruz. Daha yolun başındayız ve yapacak daha çok işimiz var. Hep daha iyisi için çalışıyoruz, çalışacağız, çalışacağız” dedi.

Gecede Adana’nın Oskarları sayılan 5 Ocak Ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Ömer Sabancı Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın elinden Onur Ödülünü aldı. SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da Yılın İşadamı Ödülü’nü yine Adana Valisi Mahmut Demirtaş’tan aldı.

Çelik İhracatçıkları Birliği Başkanı ve Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci’ye Özel Ödül’ünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü verdi.

Yavuz Donat’a Yılın Köşe Yazarı ödülünü Sanko Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu sundu.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar’a Özel ödülü Adana Emniyet Müdürü Osman Ak takdim etti. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’a Yılın Bürokratı ödülünü eski Adana Valisi Mustafa Büyük verdi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Yılın STK Ödülü’nü Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in elinden aldı.

Şevket Ertem’e özel ödülünü Adana BTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Tümay, Serdar Hatipoğlu’na özel ödülünü eski Adana Valisi Mustafa Büyük, Kemal Bekaroğlu’na özel ödülünü Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yusufcan Dağtekin’e özel ödülünü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bekir Aydoğdu’ya özel ödülünü eski Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Namık Kemal Biçer’e özel ödülünü Vali Mahmut Demirtaş, Nedim Büyüknacar’a özel ödülünü ise Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim takdim etti.

Gecede günün anısına Vali Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye armağan takdim edildi. Vali Demirtaş armağanını Ömer Sabancı’dan; Başkan Sözlü de Abdulkadir Konukoğlu’nun elinden aldı.

Grup Mega’nın “Memleketim” şarkısını seslendirirken salon Türk bayraklarının dalgalanmasıyla kırmızı beyaza büründüğü gecede, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Ezgi Türkoğlu da keman dinletisi sundu.

Adanalı ünlü TRT sanatçısı Ayşe Ekiz ise şarkılarıyla kuruluş balosuna katılan konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.
Kaynak: İHA