Washington'daki El Yazması Kur'an-I Kerimleri Binlerce Kişi Ziyaret Etti

22 Ekim 2016'da ABD'nin ünlü Smithsonian Enstitüsünde açılan 'Kur’anı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin Hazineleri' sergisi bugün kapılarını kapatıyor Binlerce kişinin beğeniyle takip ettiği sergi, ABD'deki ilk büyük Kur'an sergisi olarak kayıtlara geçti.

ABD'nin başkenti Washington'da 22 Ekim 2016'da açılan ve her biri yüzlerce yıllık 47 el yazması Kur'an-ı Kerimi binlerce sanatseverle buluşturan 'Kur’an-ı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin Hazineleri' sergisi bugün kapılarını kapatıyor.

ABD'nin başkenti Washington'da Smithsonian Enstitüsü Freer ve Sacler Müzesinde sergilenen asırlık Kur'an-ı Kerimler, ziyaretçi akınına uğradı.

ABD'deki ilk büyük Kur'an sergisi olarak kayıtlara geçen sergi boyunca ülke içinden ve dışından çok sayıda ziyaretçinin beğeniyle takip ettiği etkinlikle ilgili müze yetkilileri büyük memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Amerikan medyasında da büyük övgü toplayan sergiyle ilgili New York Times gazetesi 'Kur'an sanatı; İslam'ın Kutsal Kitabına nadir bir bakış' başlıklı bir makale yayımlamış ve eserlerin tarihi değerine vurgu yapmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra Türk Hava Yolları, Koç Holding ve Doğan Holding tarafından da desteklenen sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Smithsonian Enstitüsü Freer ve Sacler Müzesinin işbirliğiyle açılmıştı.

Dünyanın en önemli kültür kurumlarından olan Smithsonian Enstitüsünün ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon kapsamında, 1913 yılında açılan ve halihazırda İstanbul Sultanahmet'teki İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesindeki (TİEM) 47 adet el yazması Kur'an-ı Kerim, ilk kez ABD'de sergilenmişti. Tamamı el yazması olan Kur'an-ı Kerimler, Afganistan'dan İstanbul'a kadar geniş bir coğrafyada yazılmış ve 8. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar uzanan İslam sanatının görkemini gözler önüne seriyor.
Kaynak: AA