TÜMSİAD Anayasa Değişikliğine Destek

TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Uğurlu, anayasa değişiklik paketine 'evet' oyu vereceklerini açıkladı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu, anayasa değişikliği paketine, ülkenin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına inandıkları için 'evet' oyu vereceklerini belirtti.

Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Uğurlu, ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi iş adamları için hayatı önem arz ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin duruşuyla bütün mazlum milletlere özgüven aşıladığını dile getiren Uğurlu, 'Dünya 5'ten büyük sloganıyla adeta bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan ülkemiz, dünyada en büyük 20, Avrupa'da ilk 8 ekonomiden biri haline gelmiştir.' dedi.

Yaşanan büyümeyi hazmedemeyen güçlerin Türkiye üzerinde her alan oyunlar oynamaya çalıştığına vurgu yapan Uğurlu, şunları kaydetti:

'Bu büyümeyi hazmedemeyenlerin geçen yıl planlamaya çalıştıkları darbe kalkışması milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olunca bu sefer döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları eliyle ekonomik olarak ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmuşlar, bulunmaya da devam etmektedirler. TÜMSİAD olarak konuya millet penceresinden bakarak yaptığımız değerlendirmeye göre, anayasa değişiklik paketinin yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına, sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine inanıyoruz. Ekonomik istikrar, büyük yatırımların devamı, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması, ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verilmesi için 'evet' diyoruz.'
Kaynak: AA