Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek ilçesinde öğretmenlik yapan Saliç Aktaş, sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya ile okulun ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

İlçeye 45 kilometre uzaklıktaki Altınahır Mahallesi'nde 24 kişilik birleştirilmiş sınıfta eğitim veren Aktaş, sosyal medyada okulun ihtiyaçları için kampanya başlattı. Hayırseverlerden temin edilen jeneratör ve öğrenciler için giyim ve kırtasiye malzemeleri okula teslim edildi.

Aktaş, yaptığı açıklamada öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini belirterek, 'Köy okuluna ilk atandığımda okulun fiziki ortamı öğrenciler için çok sağlıklı değildi. Ben de öğrenciler için ne yapacağım diye düşünürken sosyal medyadan arkadaşlarıma ulaşmaya karar verdim. Ulaştığım her arkadaşım beni geri çevirmedi hatta sağ olsunlar onlar da başkalarına ulaştılar. Önce öğrenciler için kışlık mont ve bot temin ettik, sonrasında sınıfımız için halı aldık daha sonra kırtasiye malzemeleri aldık. Köyde sürekli kesilen elektrik nedeni ile sağlıklı ders işleyemiyorduk okulumuz için jeneratör aldık. Hatta okulumuzun su şebekesi olmadığı için bize hazır su veren hayırseverlerimiz bile oldu. Yani anlayacağınız bitirdiğimiz her eksiklik sonrası bir diğerini tamamladık.' ifadelerini kullandı.

- Kaymakam Demirel STK'larla buluştu

Siverek Kaymakamı Metin Demirel, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Demir ile beraberindeki Belediye Başkanı Resul Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla ilçe sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Katılımcıların taleplerini dinleyen Demirel, sorunların el birliğiyle üstesinden geleceklerini söyledi.

- Kuran-ı Kerim meali sınavına yoğun ilgi

Eğitim-Bir- Sen Siverek Temsilciliği tarafından orta ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Kuran-ı Kerim meali sınavına yoğun ilgi gösterildi.

Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Fikret Aslanparçası, sınava yaklaşık 8 bin öğrencinin katıldığını ve sınavda 600 öğretmenin görev aldığını söyledi.

Bilinçli ve imanlı gençlerin yetişmesi için çabaladıklarını belirten Aslanparçası, şunları kaydetti:

'Eğitim-Bir-Sen Siverek Temsilciliği olarak değerler eğitimini önemsiyoruz. 2016 yılında yaklaşık 5 bin öğrencinin katılımıyla düzenlediğimiz ilmihal sınavının ardından bu yıl da genç nesillerimizi Kur'an'ın kutlu mesajıyla tanıştırmak ve onları yüce İslam'ın ana kaynağına yönlendirmek amacıyla Kur'an-ı Kerim Meali Sınavı düzenlemiş bulunmaktayız. 8 bin öğrencimizin katılımıyla ortaokul ve lise kategorisindeki sınavımızı 13 okulda 600 gönüllü öğretmenimizin gözetiminde gerçekleştirdik. 26 Şubat'ta 500 öğretmen arkadaşımızın başvuruda bulunduğu sınavın ikinci ayağını gerçekleştirmiş olacağız. Bu vesileyle herkesin kazançlı çıkacağı bu sınav organizasyonunda görev alan, destek sunan herkese teşekkür ediyoruz.'

Kaynak: AA